Les bases d'EH Bildu avalen el 'sí' als Pressupostos del Govern PSOE-Podem

L'assemblea confirma, amb el 91,5% de recolzaments, l'històric gir de l'esquerra 'aberzale'

zentauroepp55997889 el coordinador general de eh bildu  arnaldo otegi  durante l201126214415

zentauroepp55997889 el coordinador general de eh bildu arnaldo otegi durante l201126214415 / Nagore Iraola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous les bases d’EH Bildu han ratificat la proposta de la direcció de votar ‘sí’ als Pressupostos Generals de l’Estat amb el recolzament del 91,5% dels militants, per la qual cosa l’esquerra ‘abertzale’ recolzarà per primera vegada en la seva història un projecte de comptes públics d’Espanya. El 5,6% ha rebutjat la proposta de la direcció i el 2,9% ha votat en blanc. En total, han participat en la votació 1.588 inscrits.

La formació que lidera Arnaldo Otegi ha celebrat aquest dijous a la tarda una assemblea nacional extraordinària en què els militants havien de respondre a la pregunta de si estaven d’acord amb el recolzament al projecte de pressupostos del Govern de coalició PSOE-Unides Podem.

L’assemblea ha confirmat, d’aquesta manera, el gir històric de l’esquerra ‘aberzale’, que mai abans va donar el seu recolzament exprés a l’aprovació d’uns pressupostos del Govern espanyol.

Fonts d’EH Bildu han destacat, després de l’assemblea, que l’ampli aval atorgat per les bases a la proposta de la Mesa Política reflexa la seva voluntat de «ser agents proactius, de buscar aliances que tinguin per objectiu ampliar i blindar els drets de les persones i posar-li fre a les dretes i a les seves polítiques retrògrades».

Les fonts han destacat que la sessió s’ha desenvolupat en un «clima de normalitat» i ha suposat «un exercici de democràcia interna, en què cada persona ha pogut expressar la seva opinió lliurement i votar en conseqüència». 

També han valorat l’«alta participació», que constata «la cohesió i la unitat de visió que existeix en aquests moments en la força sobiranista i d’esquerres».

67 milions d’euros

Notícies relacionades

Aquest mateix dijous, la formació ‘aberzale’ ha aconseguit l’aprovació d’esmenes al projecte que han suposat, segons ha afirmat la coalició, destinar 67 milions d’euros a «salvar» el sector aeronàutic basc i «modernitzar» infraestructures ferroviàries d’Euskadi.

La coalició sobiranista ha destacat que les seves propostes es tradueixen en inversions per al País Basc i també per a Navarra, comunitat a la qual el Govern ha «acceptat» dedicar 3 milions d’euros per posar en marxa un pla de reactivació econòmica al Pirineus Orientals.