ELS COMPTES DEL 2021

El PNB anuncia el suport als Pressupostos de Sánchez

Els nacionalistes bascos aconsegueixen noves inversions per a Euskadi a canvi del seu vot favorable

aitor-esteban vid 24 130752 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PNB votarà a favor dels Pressupostos del 2021 després d’arribar a un acord amb el Govern, que aquest dimarts s’ha materialitzat amb noves inversions en investigació i desenvolupament i l’alienació de les casernes de Loyola, a Sant Sebastià, que passarien del Ministeri de Defensa a l’Ajuntament de Sant Sebastià abans que acabi l’any vinent.

La formació nacionalista ja havia aconseguit divendres passat una primera tanda d’acords amb el Govern, entre els quals, la supressió de l’impost al dièsel, i aquest dimarts al matí, després d’un «cap de setmana molt intents», segons el seu portaveu, Aitor Esteban, ha tancat una segona tanda amb què ja confirmen el seu vot a favor al projecte pressupostari del PSOE i Unides Podem.

Notícies relacionades

Esteban s’ha donat per satisfet, ja que s’han admès la meitat de les seves esmenes, i ha destacat especialment el compromís de crear una comissió per portar a terme l’alienació dels terrenys que ocupen les casernes de Loyola a l’ajuntament de Sant Sebastià abans que acabi el 2021. «Per primera vegada, el Govern es compromet a alienar aquests terrenys», ha destacat.

En l’acord s’inclouen també inversions en R+D+i, un impuls a la producció d’energia eòlica, una aposta per l’aeroport de Vitòria i una sèrie d’obres d’infraestructures als tres territoris bascos.