CAMPANYA DELS POPULARS

Ayuso anirà a BCN dijous per defensar la concertada i el castellà

La plana major del PP participarà aquest diumenge en Madrid en les protestes contra la 'llei Celaá'

La presidenta veu «una aberració» que la llei privi «del dret constitucional a aprendre espanyol»

undefined55919554 madrid  19 11 2020   la presidenta madrile a  isabel d az ay201121160040

undefined55919554 madrid 19 11 2020 la presidenta madrile a isabel d az ay201121160040 / JJ Guillen

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Pablo Casado ha viatjat tres vegades a Catalunya aquest mes, l’última divendres a Lleida. El partit està bolcat amb Alejandro Fernández, el cap de files del PP català, i les eleccions autonòmiques previstes per al 14 de febrer. Els conservadors han trobat en l’anomenada ‘llei Celaá’, la nova reforma del sistema educatiu aprovada aquesta setmana al Congrés, un argument per fer precampanya i defensar les seves posicions tradicionals en aquesta qüestió. Aquest diumenge, la plana major dels populars s’estarà manifestant contra aquesta norma a Madrid, però la pressió continuarà i, segons ha pogut saber aquest diari, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, serà a Barcelona dijous vinent per reunir-se amb sectors de l’escola concertada i de defensa del castellà.

El PP, Ciutadans i Vox rebutgen que la nova llei consideri que l’escola pública sigui l’eix vertebrador del sistema i la promogui en detriment de la concertada. A més, aquests tres partits coincideixen a interpretar que la norma aprovada per la majoria d’esquerres de la Cambra baixa farà desaparèixer el castellà de les escoles catalanes, basques i gallegues, perquè deixarà de ser la «llengua vehicular de l’ensenyament»La modificació la va exigir ERC i la nova norma no inclourà aquesta concreció, que només estava recollida en la llei des del 2013 (la va introduir el Govern de Mariano Rajoy). Des d’aquest any, no obstant, pocs canvis pràctics hi ha hagut a Catalunya, l’única autonomia on el castellà no és la llengua que s’utilitza per impartir la majoria de les assignatures.

Notícies relacionades

Fa uns dies Ayuso va participar a Madrid, com Casado, a la campanya de recollida de firmes contra la ‘llei Celaá’. Segons la seva opinió, «és una aberració que per l’esquena imposin una llei que no té cap tipus de consens, ataca la qualitat de l’ensenyament, condemnarà generacions futures a una educació moltíssim pitjor i que, sobretot, priva del dret constitucional a aprendre espanyol a Espanya».

Aquest diumenge, el president del PP, la cap de l’Executiu madrileny i també el seu company de files, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, participaran en la marxa amb vehicles convocada en aquesta ciutat entre les 11 i la una de la tarda. Després visitaran alguna de les taules instal·lades pel seu partit per recollir firmes. Els populars tenen previst recórrer la norma davant el Tribunal Constitucional