EL 'SÍ' DELS 'ABERTZALE' ALS COMPTES PÚBLICS

Casado acusa Sánchez de traspassar la «línia d'indignitat moral» amb el seu pacte amb Bildu

El dirigent conservador rebutja que Ábalos digui que la formació 'abertzale' sigui més «responsable» que el PP

Recorda que el partit independentista no ha condemnat els assassinats dels seus companys del PSOE

zentauroepp54924868 pla obert del l der del pp  pablo casado  aquest 14 9 2020  200914141229

zentauroepp54924868 pla obert del l der del pp pablo casado aquest 14 9 2020 200914141229 / David Murarra (PP)

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

L’anunci de Bildu de la setmana passada que votarà a favor dels Pressupostos Generals del 2021 i l’aplaudiment gairebé simultani del vicepresident i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, continua rebent les crítiques del principal partit de l’oposició. Pablo Casado, líder del PP, ha participat aquest matí en la junta directiva de Noves Generacions (la branca juvenil del partit) i, en un breu col·loqui amb els seus companys de files, ha censurat que el Govern de Pedro Sánchez compti amb la formació ‘abertzale’ per tirar endavant els comptes públics.

«Això no podem tolerar-ho. Per la memòria de les nostres víctimes. Això és una línia d’indignitat moral que no permetrem que es traspassi», ha afirmat. Casado ha lamentat que els joves desconeguin majoritàriament la sagnant història de la banda terrorista ETA i ha assegurat que una societat que «no reivindica els seus herois no té sentit, no val la pena». «És una societat malalta», ha remarcat.

El dirigent conservador ha rebutjat l’afirmació pronunciada pel ministre de Foment i secretari general d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, en una entrevista a ‘El País’, en què assegurava que Bildu era més responsable que el PP per ajudar l’Executiu de coalició a tirar endavant els Pressupostos en una situació de crisi sanitària, social i econòmica com l’actual. «¿O sigui que els que brindaven amb xampany quan disparaven dos trets a un senyor davant del seu fill són més responsables que el partit pel qual l’havien assassinat?», s’ha preguntat.

Casado ha recordat a Ábalos que la banda etarra va matar diversos dirigents del seu partit i no entén com poden pactar amb Bildu, quan aquesta formació no ha condemnat els assessinats «dels seus propis companys». 

El congrés de Noves Generacions, a BCN

Notícies relacionades

En l’acte, Diego Gago, diputat nacional i actual president de les joventuts del PP, ha anunciat que el congrés per elegir la nova directiva se celebrarà el cap de setmana del 23 i 24 de gener a Barcelona, per seguir allà amb la seva campanya de defensa del castellà i en contra dels canvis introduïts a petició d’ERC.

Gago ha cridat els 35.000 afiliats de Noves Generacions a implicar-se de ple en aquest conclave, que debatrà quatre ponències amb «la llibertat com a denominador comú: educació; polítiques socials, reptes de futur i Europa».