govern de pp i ciutadans

Vox presenta una esmena a la totalitat dels pressupostos andalusos

46572762 59

46572762 59 / CRISTINA QUICLER (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El portaveu de Vox al Parlament andalús, Alejandro Hernández, acompanyat d’altres diputats d’aquesta formació, ha presentat en el Registre de la Cambra autonòmica una esmena a la totalitat dels pressupostos elaborats pel Govern de PP i Ciutadans per al 2021.

La iniciativa ha sigut presentada pocs minuts abans del migdia, moment en què expirava el termini per registrar-la, i se suma així a les ja anunciades pel PSOE i Izquierda Unida, de manera que seran tres les esmenes a la totalitat que es debatran en el ple del Parlament previst per al pròxim dimecres.

Els dotze diputats de Vox al Parlament andalús –ara són onze, ja que una parlamentària està en el grup de no adscrits–, que van propiciar la investidura de Juanma Moreno com a president de la Junta, són clau per aprovar els comptes de la comunitat andalusa, ja que els dos partits del Govern no compten amb la majoria absoluta.

Notícies relacionades

«Curiosament tothom volia arribar a un acord però tenia preparades les esmenes, i nosaltres, que hem sigut els que esperàvem que se’ns parlés d’aquests possibles acords amb els altres grups, al final ens hem vist obligats a presentar també una esmena a la totalitat», ha argumentat.

El portaveu de Vox ha assegurat que «des d’ara mateix» el seu grup està «a disposició» del Govern andalús i especialment de la Conselleria d’Hisenda, que té en el seu poder les mesures que sol·licita la formació de Santiago Abascal en «un document en què apareixen perfectament desglossades». «Esperem la seva resposta», ha dit el diputat cordovès, que ha afegit que «la pilota la tenia la Junta a la seva teulada abans i la continua tenint ara en qualsevol cas».

Temes:

Andalusia Vox