CAMÍ DE LES URNES

El PDECat no obstaculitzarà els Pressupostos Generals de l'Estat

Chacón, candidata a la Generalitat amb el recolzament del 94% de la militància

GRAFCAT1115. BARCELONA, 04/09/2020.- El nuevo conseller de Empresa y Conocimiento, Ramón Tremosa, saluda a su antecesora Ángels Chacón, durante el acto de traspaso de cartera que se ha celebrado este viernes, un día después de la remodelación del Govern llevada a cabo por el president Torra. EFE/Marta Pérez.

GRAFCAT1115. BARCELONA, 04/09/2020.- El nuevo conseller de Empresa y Conocimiento, Ramón Tremosa, saluda a su antecesora Ángels Chacón, durante el acto de traspaso de cartera que se ha celebrado este viernes, un día después de la remodelación del Govern llevada a cabo por el president Torra. EFE/Marta Pérez. / Marta Perez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Els quatre diputats del PDECat al Congrés no obstaculitzaran la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat. Ferran Bel, un dels representants del partit a la Cambra, ha anunciat avui que no presentaran esmena a la totalitat als comptes abans que, divendres que ve, acabi el termini per fer-ho.

Això no significa, ha dit Bel, que recolzin el projecte de Pressupostos. Segons la seva opinió, són «molt millorables», i ara com ara, estarien en el ‘no’. No obstant, la decisió del PDECat, que ja actua al Congrés al marge de JxCat, constitueix una evident invitació al Govern a negociar.

Els comptes arriben «en un moment de crisi econòmica i social sense precedents», i aquest és l’argument que esgrimeix el PDECat per obrir-se a acords. «Jo mateix he plantejat a l’executiva que seria una insensatesa boicotejar-les d’entrada», ha afirmat Bel.

Marge de maniobra

«No presentarem esmena a la totalitat els quatre diputats del PDECat. I mostrem la nostra voluntat de poder negociar-los, de poder acordar-los. No poden comptar amb el nostre recolzament, però hi ha marge de maniobra», ha insistit.

Entre altres coses, el PDECat posarà sobre la taula que els ajuntaments puguin disposar en un termini curt de temps d’un fons, dotat amb uns 5.000 milions d’euros, per fer front a les despeses extra que ha suposat la pandèmia. Després de la ruptura amb JxCat, el partit, que té alcaldes en importants poblacions catalanes, fa de la política municipal una de les seves principals apostes.

Clar recolzament a Chacón

Notícies relacionades

El PDECat també ha confirmat aquest dilluns que l’exconsellera Àngels Chacón serà la seva candidata a les pròximes eleccions catalanes. Chacón, expulsada per Quim Torra del Govern quan es va produir la ruptura entre el partit i JxCat, ha obtingut un recolzament clar de la militància, amb més d’un 94% de vots a favor entre les bases.

Després d’agrair el resultat, la candidata ha defensat que el PDECat, a més de defensar la independència de Catalunya, ha de defensar un model de societat propi, i allunyar-se dels projectes més purament rupturistes com el que defensen Carles Puigdemont i Junts.