Davant la cita del 14-F

Albiach proposa que les eleccions es facin en dos dies per esglaonar la participació

La presidenta de Catalunya En Comú Podem creu que «no passarà res» si l'independentisme supera el 50%

zentauroepp54952754 alb200916135502

zentauroepp54952754 alb200916135502 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ACN

La presidenta del grup de Catalunya En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha proposat que s’estudiï si les eleccions previstes pel 14 de febrer es poden celebrar en dos dies, per esglaonar la participació en els col·legis electorals.

En una entrevista aquest divendres a Catalunya Ràdio, la líder dels comuns al Parlament ha opinat que «no passarà res» si l’independentisme supera el 50% de vots. De fet, els comuns aposten «pel 90% que vol blindar la sanitat», i per reclamar un referèndum amb l’Estat, tingui el recolzament que tingui.

Albiach també ha demanat un «document d’escalada» perquè el Govern aclareixi els diversos escenaris en funció dels contagis i de les mesures previstes –similar en els plans de desescalada i les franges horàries de finals de la primavera–.

Albiach considera que hi ha marge per poder celebrar les eleccions el 14-F perquè encara queden tres mesos i mig per decidir prou mesures anti-Covid per garantir-les.

Notícies relacionades

En canvi, creu que si els comicis fossin aquest cap de setmana o els pròxims 15 dies sí que caldria suspendre’ls.

També ha destacat que Catalunya és «pionera i creativa», i ha posat sobre la taula diverses propostes per garantir la seguretat a l’hora de votar: franges horàries, agilitar el vot per correu i estudiar si es poden celebrar les eleccions en dos dies seguits.