OFICINA A GIRONA

La nova vida de Torra

S'ofereix per assessorar el Govern amb la Covid

Vol aconseguir la unitat independentista

zentauroepp55162591 torra200928195313

zentauroepp55162591 torra200928195313 / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un mes després de la seva inhabilitació, Quim Torra prepara la seva nova etapa, a l’espera d’instal·lar-se a la seva oficina d’expresident a Girona, amb la voluntat de reivindicar drets fonamentals, batallar el seu cas a Europa i intentar aconseguir la unitat independentista, des del seu vincle amb JxCat.

Després de passar a la història com el primer president en actiu inhabilitat pel Tribunal Suprem per desobeir l’ordre de la Junta Electoral Central de retirar una pancarta a favor dels líders independentistes presos, Torra ja treballa en les línies mestres de la seva etapa com a expresident.

Bastir ponts

Després d’anys en l’activisme independentista, Torra va fer el salt a la política institucional el 2017, com a integrant de la llista de Junts per Catalunya que encapçalava Carles Puigdemont, amb la idea de fer efectiva la «república catalana».

Segons fonts del seu entorn, continua sent el seu objectiu i, des de la seva faceta d’expresident inhabilitat que no milita en cap partit –no s’ha afiliat a JxCat–, creu que, si és necessari, pot exercir de pont entre les formacions sobiranistes a fi d’aconseguir una unitat estratègica que no va aconseguir durant el seu mandat.

Notícies relacionades

No serà el seu únic àmbit d’actuació, ja que vol que la seva activitat doni continuïtat a àmbits que també van marcar el seu mandat, com assessorar en el que pugui el Govern davant la pandèmia de coronavirus, informa Efe.

Torra és i vol seguir sent un independent. De moment, no preveu pronunciar-se sobre les eventuals primàries a JxCat de cara a les catalanes del 14-F, si bé és coneguda la seva afinitat amb una de les que s’ha postulat: Laura Borràs, que va ser la seva consellera de Cultura i avui és portaveu de JxCat al Congrés.