Podem arriba a un acord amb Calvente per no anar a judici pel seu acomiadament

La formació morada reconeix que el cessament va ser improcedent i l'indemnitzarà amb 30.000 euros

L'exadvocat de la formació accepta desistir en els seus intents per aconseguir la nul·litat de l'acomiadament

jos-manuel-calvente

jos-manuel-calvente

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Podem ha reconegut que l’acomiadament de l’exadvocat de la formació José Manuel Calvente va ser improcedent. El partit morat ha arribat a un acord amb el lletrat per no arribar a judici a canvi que aquest deixi de sol·licitar la nul·litat del seu cessament i demani la seva reincorporació. Així, Calvente, que va ser acusat d’assetjament sexual, rebrà una liquidació inferior a 30.000 euros

El litigi va començar el desembre passat, quan Podem va acomiadar dos dels seus advocats i aquests van denunciar que es tractava d’una purga perquè estaven investigant irregularitats en el finançament del partit. En la formació van assenyalar que Calvente havia sigut cessat després d’obrir-se-li un expedient per assetjament sexual i laboral. Aquest divendres, el partit i l’advocat han posat punt final a la polèmica en un acte de conciliació previ al judici.

Calvente, que ha testificat en contra del partit assenyalant irregularitats en el seu finançament, rebrà una mica menys de 30.000 euros, tot i que la quantitat inicial que va exigir era de 400.000 euros. «He acceptat aquesta indemnització per la improcedència de l’acomiadament i m’he reservat l’exercici de les accions legals per reclamar la indemnització que em correspon per la vulneració del meu honor, per les falses acusacions que alguns dirigents de Podem han abocat sobre mi després del meu acomiadament», ha apuntat l’advocat en un escrit.

Notícies relacionades

El lletrat es refereix a les afirmacions que van llançar des de Podem al desembre a l’assegurar que el seu acomiadament es devia que havia assetjat sexualment i laboralment una companya. Aquest estiu, la titular del Jutjat d’Instrucció número 32 de Madrid, Rosa María Freire, va acordar el sobreseïment provisional de les diligències obertes després de la interposició d’una querella per l’advocada de Podem Marta Flor contra l’advocat per presumpte assetjament sexual i laboral, fustigació, coaccions i lesions.

Fonts de Podem consultades per Europa Press assenyalen que Calvente ha perseguit «insistentment» aquest acord per «arribar a un acord just abans de començar el procés». «Després de mesos denunciant que el partit l’havia purgat, ha fet tot el possible per evitar anar a judici», insisteixen. 

Temes:

Podem