Encreuament d'acusacions entre Podem i dos advocats acomiadats

Els dos exempleats assenyalen que van ser cessats per investigar irregularitats en el partit

Els morats defensen que van acomiadar un dels seus membres per assetjament sexual, i aquest ho nega

GRAF748. MADRID, 12/09/2018.- El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias, interviene en la sesión de control al Gobierno hoy en el Congreso. EFE/Juan Carlos Hidalgo

GRAF748. MADRID, 12/09/2018.- El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias, interviene en la sesión de control al Gobierno hoy en el Congreso. EFE/Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La formació de Pablo Iglesias s’ha despertat aquest dijous amb unes dures acusacions sobre la taula. Dos exadvocats de Podem, José Manuel Calvente Redondo i Mónica Carmona Segura, han denunciat que la cúpula morada els va cessar com «un greu acte de represàlies i possibles coaccions» quan estaven investigant «greus irregularitats» al si de la formació. Fonts pròximes a la direcció ‘podemista’ assenyalen a Efe que Calvente va ser acomiadat dilluns passat després d’obrir-li un expedient per assetjament sexual i laboral que podria acabar als tribunals. Una cosa que l’advocat, assegura, «és rotundament falsa» i que interposarà una querella criminal per calúmnies. 

Calvente, exdelegat de Protecció de Dades i advocat de Podem en algunes causes que s’han presentat contra el partit, i Carmona, responsable de Compliment Normatiu, haurien sigut cessats dels seus llocs després de portar a terme una investigació sobre «una sèried’irregularitats molt greus que podrien comprometre seriosament el partit com a entitat jurídica des d’un punt de vista penal, administratiu i reputacional», afirma aquesta última en un document que només porta la seva firma i que va presentar la direcció morada.

L’exempleada de Podem insisteix que, tant ella com el seu company, van posar en marxa «expedients interns d’investigació per aclarir els fets i defensar el partit davant d’una possible reclamació». Així, apunta que els van acomiadar «per intentar puerilment ocultar les greus infraccions legals objecte d’investigació i intentar doblegar la nostra voluntat».

Denúncia d’assetjament

Notícies relacionades

«S’ha produït un acomiadament per assetjament sexual i laboral d’una treballadora», afirmen des del partit. Unes acusacions que Calvente ha desmentit: «Noha existit cap expedient ni investigació de cap tipus contra la meva persona en tots els anys que fa que treballa per a Podem. Ni tan sols ha sigut al·legat com a motiu d’acomiadament». En aquest sentit, a través d’un comunicat, ha qualificat la denúncia de «difamacions» que obeeixen a «un ànim de venjança des que es va tenir coneixement de les investigacions que estava realitzant». 

A més, la seva excompanya Carmona denuncia que el seu cessament s’hagi argumentat «amb l’excusa d’una reorganització de departaments». Referent a això, fonts morades defensen que arran de l’acomiadament de Calvente, «s’ha reordenat el departament legal» i que «cap de les acusacions abocades per aquesta persona arran del seu cessament tenen cap fonament». Finalment, adverteixen que «el partit està valorant les accions legals pertinents». 

Temes:

Podem