davant el descontrol del virus

Inés Arrimadas apressa Pedro Sánchez a decretar l'estat d'alarma

També ha demanat al PP que s'afegeixi a aquesta proposta per no dependre dels «partits nacionalistes»

arrimadas / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Inés Arrimadas ha exigit al president del Govern, Pedro Sánchez, que decreti l’estat d’alarma. La líder de Ciutadans ha telefonat a Sánchez per oferir-li el seu recolzament i reclamar-li que adopti mesures contundents per prendre el control de la pandèmia.

Segons informa EFE, Arrimadas ha transmès aquest missatge a Sánchez en una roda de premsa després de mantenir una reunió d’urgència amb el comitè executiu permanent del seu partit. «Ja n’hi ha prou. Volem que el Govern prengui el control. Que assumeixi la seva responsabilitat i no se’n renti les mans. He demanat a Sánchez que decreti si és necessari l’estat d’alarma per prendre mesures contundents que evitin un segon confinament», ha reclamat.

Arrimadas considera que és urgent actuar immediatament, ja que la segona onada de la pandèmia de la Covid-19 «s’ha escapat de les mans i està descontrolada» i la situació actual «no pot ser pitjor». A més, ha instat Sánchez a aprovar un pla nacional que permeti la coordinació amb l’objectiu de «no estar a mercè de les comunitats autònomes».

Notícies relacionades

La diputada defensa que «la pandèmia no es pot gestionar amb 17 plans diferents», ha explicat que no en totes les comunitats autònomes s’han de prendre les mateixes mesures, però sí que són necessaris instruments jurídics clars per aplicar-les.

Apel·lació al PP

Arrimadas ha declarat que serà imprescindible decretar l’estat d’alarma i ha remarcat que ofereix els seus deu escons per aprovar-ho, igual que les possibles pròrrogues. Així mateix, ha demanat el president del PP, Pablo Casado que recolzi les mesures que pugui prendre el govern en relació amb l’estat d’alerta per no dependre dels «partits nacionalistes».