ALIANÇA DE L'ESQUERRA

Esquerra Unida aprova enfortir la coalició amb Podem

La coodinadora general del partit d'Alberto Garzón proposa ampliar el pacte més enllà de les eleccions

undefined52532924 madrid 28 02 2020 politica   el ministro de consumo alberto 201017180223

undefined52532924 madrid 28 02 2020 politica el ministro de consumo alberto 201017180223 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Coordinadora Federal d’Esquerra Unida (IU), màxim òrgan de direcció del partit, ha aprovat per àmplia majoria la proposta de ponència per a la pròxima assemblea, que aposta per «enfortir» la coalició amb Podem, sota la marca Unides Podem, i «democratitzar» aquest espai de cara a consolidar la seva «base popular i territorial».

Concretament, el document polític organitzatiu anomenat ‘Avançant cap a la República. Una IU per a un nou país’, ha sigut recolzat per un 88,5% dels membres de la coordinadora, davant el 10% de vots en contra i un 7,5% d’abstencions, tal com indiquen fonts del partit.

El text presentat per la direcció que encapçala el líder d’IU i ministre de Consum, Alberto Garzón, va comptar amb la participació del Partit Comunista d’Espanya (PCE) i diferents federacions, que componen el sector majoritari dins IU. De fet, aquest sector està treballant conjuntament per presentar una candidatura de consens a la direcció d’IU per als pròxims quatre anys, que encapçalarà Garzón.

El text aposta per reforçar el paper d’IU com a moviment polític social i aposta per consolidar la coalició Unides Podem, una aliança que no es pot limitar només al pla electoral i ha d’incloure aspectes d’organització que fomentin el seu assentament territorial, per a la qual cosa promulgaran democratitzar l’espai.

Unitat de l’esquerra davant l’extrema dreta

D’aquesta manera, el mateix coordinador federal d’IU ha remarcat aquest dissabte que la unitat política entre les forces d’esquerra és «inevitable» i «absolutament necessària» davant el setge de l’extrema dreta. Per això, emfatitzava que el compromís de la formació cap aquest objectiu és «infrangible».

També s’avala la proposta d’estatuts que incideixen en la concepció de l’Assemblea Politicosocial com a òrgan de coordinació. Fonts del sector crític han explicat que les modificacions d’aquest òrgan treuen capacitat directiva a aquest fòrum, el que suposa una «contradicció» amb l’aposta de potenciar el paper d’IU com a moviment polític i social.

A més, en aquesta cita s’ha recolzat per un 82,5% l’informe de gestió de la direcció sortint, que el també ministre ha qualificat de positiu, tant en el pla intern com polític, amb la presència d’IU en el Govern de coalició.

Precandadidatura del sector crític

També s’han recolzat els informes de les comissions d’Arbitratge i Garanties Democràtiques i de Control Financer, la modificació del reglament de l’assemblea i la candidatura de la mesa de l’òrgan, que presidirà Amanda Meyer.

Notícies relacionades

Davant aquests postulats, el sector crític a la direcció d’IU ja ha formalitzat la seva precandidatura de cara a l’assemblea federal, encapçalada pel dirigent José Antonio García Rubio i que tanca «simbòlicament» l’alcalde de Zamora, Francisco Guarido.

Aquesta setmana van avançar que treballaran en un document alternatiu per defensar que IU ha de mantenir la seva sobirania i, per tant, es mostren contraris a una «fusió» amb Podem sota el «paraigua» de la convergència i la unitat popular.