PRESUMPTE ENCOBRIMENT

El Govern s'inclina per expedientar Alfred Bosch per l'assetjament sexual a Exteriors

L'Executiu català sol·licita un altre informe abans de confirmar la sanció a l'exconseller

zentauroepp41596504 el l der d erc a barcelona  alfred bosch  at n els mitjans d180124123608

zentauroepp41596504 el l der d erc a barcelona alfred bosch at n els mitjans d180124123608 / Jordi Bataller

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts que l’Executiu català ha sol·licitat un informe al Comitè Assessor d’Ètica Pública sobre els casos de presumpte assetjament sexual a la Conselleria d’Acció Exterior que van motivar la dimissió d’Alfred Bosch com a titular del departament. Un episodi protagonitzat pel seu ex cap de gabinet Carles Garcias. La setmana passada, el partit de Bosch, ERC, va tancar sense sanció l’expedient obert contra ell.

Notícies relacionades

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó ha explicat que aquest informe és el pas previ perquè el Govern pugui obrir un «expedient disciplinari» per aquests fets, una cosa que passarà «amb molta probabilitat». A l’agost, l’Executiu català ja va rebre un informe de Funció Pública sobre aquest assumpte que va concloure que Bosch coneixia el presumpte assetjament sexual del seu cap de gabinet.

La portaveu del Govern ha afirmat que aquest nou informe és necessari per «acompanyar» les decisions que es prenguin sobre aquest cas, però ha insistit que la voluntat és obrir un expedient sancionador, tot i que no ha aclarit si ho podrà fer abans de les eleccions. Al ser preguntada per si es plantegen portar el cas a fiscalia, Budó ha contestat que si hi ha «indicis per actuar en altres marcs», ho faran, però primer ho han de tenir tot documentat.