COMISSIÓ DE GARANTIES

ERC tanca sense sanció l'expedient a Bosch per encobrir un assetjament sexual

El partit al·lega que l'exconseller d'Exteriors ja va assumir les «màximes responsabilitats» al dimitir

Carles Garcias, l'excap de gabinet acusat d'assetjament, tindrà vetada la militància en l'organització

zentauroepp52118236 pla mitj  del conseller d acci  exterior  alfred bosch  dura200309131255

zentauroepp52118236 pla mitj del conseller d acci exterior alfred bosch dura200309131255 / Guifre Jordan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La direcció d’ERC ha acordat tancar, sense imposar cap sanció, l’expedient que havia obert a l’exconseller Alfred Bosch després de destapar-se un suposat cas d’assetjament sexual que afectava directament el seu cap de gabinet, Carles Garcias, que es va donar de baixa del partit i tindrà vetada la militància a les files republicanes. Bosch va dimitir el 9 de març com a titular d’Acció Exterior.

L’executiva d’Esquerra va aprovar dilluns per unanimitat la resolució proposada per la comissió de garanties de la formació, que considera que els fets que s’atribueixen a Garcias «són susceptibles d’una falta greu i suposen l’expulsió del partit», segons un comunicat dels republicans.

Garcias es va donar de baixa voluntàriament d’ERC el 3 de març, per això «la comissió de garanties ha hagut d’arxivar l’expedient per la impossibilitat de sancionar persones que ja no forma part d’ERC», tot i que l’excol·laborador de Bosch «no podrà tornar a militar en Esquerra en un futur».

Responsabilitats assumides

Notícies relacionades

En paral·lel, l’expedient obert a l’exconseller en qualitat de superior jeràrquic de Garcias «ha quedat arxivat i sense imposició de cap sanció». «Les conclusions de l’expedient consideren que Bosch va assumir motu proprio les màximes responsabilitats polítiques que se li podrien exigir, al dimitir de manera immediata tant dels càrrecs públics com orgànics quan el cas va transcendir», al·lega ERC.

Segons constata ERC, l’extitular d’Exteriors va actuar «guiat pel principi de prudència i ha quedat provat que va recollir indicis per poder actuar si corresponia, com així va fer el 24 de gener», quan es va destituir Garcias, «molt abans que el cas es fes públic». Bosch, a qui Esquerra exonera d’una presumpta «negligència» a l’abordar el cas, ha iniciat «voluntàriament i per iniciativa pròpia» un «procés de formació personal en l’àmbit de la igualtat de gènere i la no-discriminació» i compta amb el recolzament del partit.