SONDEIG DEL CEO

Els catalans suspenen tots els polítics després del debat de política general

Un 43,2% dels enquestats creuen que ningú va guanyar la discussió

Els catalans suspenen tots els polítics després del debat de política general

JoanCortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 43,2% dels catalans consideren que ningú va guanyar el Debat de Política General (DPG) que es va celebrar el 16 i 18 de setembre, i suspenen l’expresident de la Generalitat Quim Torra i tots els líders parlamentaris que van intervenir, segons una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat.

Així ho demostra l’enquesta del CEO sobre el debat, realitzada amb entrevistes telefòniques entre el 17 i el 22 de setembre –just després d’aquest debat al Parlament i la vista de Torra al Tribunal Suprem, però abans de la seva inhabilitació–, amb una mostra de 800 persones i un marge d’error de 3,46.

Davant la pregunta de qui va guanyar el debat, el líder polític que obté més vots és el llavors president Quim Torra amb el 16,4%, seguit pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, (2,5%); la líder dels comuns a Parlament, Jéssica Albiach (1,4%); el cupaire Carles Riera (1,1%); el president del PP català, Alejandro Fernández (0,7%); el líder de Cs, Carlos Carrizosa (0,4%); el de JxCat, Albert Batet (0,4%), i el republicà Sergi Sabrià (0%).

No obstant, l’opció que més responen els enquestats és que no va guanyar ningú (43,2%) i que no ho saben (26,8); també hi ha un 5% que considera que va guanyar algun altre líder diferent dels anteriors i el 2,1% no contesten.

Notícies relacionades

En una altra pregunta, els enquestats qualifiquen del 0 al 10 les intervencions dels líders parlamentaris en el DPG i tots suspenen, tot i que el que obté una votació més alta és Torra amb un 4,93 de mitjana, millorant el 4,33 que va obtenir el 2019.

El segueixen Sabrià amb un 4,66; Riera amb un 4,64; Batet amb un 4,47; Albiach amb un 4,12; Iceta amb un 3,54; Fernández amb un 2,61, i Carrizosa amb un 1,93