Casado assegura que Ayuso aplicarà amb «lleialtat» l'estat d'alarma

El líder del PP demana a Sánchez que aixequi aquesta mesura «al més aviat possible»

Almeida critica que hagi «triomfat la imposició» de la Moncloa

zentauroepp55103287 casado200926131005

zentauroepp55103287 casado200926131005 / Miguel Barreto

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Miguel Ángel Rodríguez

El líder del PP, Pablo Casado, ha donat per segur que el seu partit i el Govern de Madrid col·laboraran per aplicar l’estat d’alarma. «Nosaltres sempre complim la llei», ha respost quan la premsa li ha preguntat si la seva formació i l’Executiu regional cooperaran amb la Moncloa perquè es compleixin les limitacions incloses al decret aprovat aquest migdia en el Consell de Ministres.

En una roda de premsa que ha convocat mentre la Moncloa explicava els detalls de l’alarma, Casado ha remarcat que el PP sempre actua amb «lleialtat» per complir les normes. Casado, com l’Executiu madrileny, estava a favor que les restriccions s’imposessin per àrees de salut i no per municipis. Segons l’opinió de Casado, Pedro Sánchez s’hauria d’haver assegut amb la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, per pactar-les i no imposar-les.  

«Comprenem l’afartament dels ciutadans amb un Govern instal·lat en l’‘aquí mano jo’, incapaç de dialogar amb altres administracions [...] A Sánchez li ha sobrat supèrbia i li ha faltat diàleg. Ha intervingut Madrid amb finalitats partidistes, ja que no ho ha fet a Navarra, on governa amb Bildu, ni ho va fer a l’estiu a Aragó, La Rioja o Catalunya», ha afirmat.  El líder del PP ha reclamat que el cap de l’Executiu comparegui «immediatament» al Congrés dels Diputats per explicar per què ha dictat un estat d’alarma «injust que ha de retirar al més aviat possible». 

José Luis Martínez-Almeida ha arremès també contra l’estat d’alarma. «És un 155 sanitari», ha sentenciat el portaveu nacional del PP i alcalde de Madrid. El dirigent conservador ha lamentat que hagi «triomfat la imposició» de Pedro Sánchez i la «falta de diàleg», amb referència al xoc que han mantingut en les últimes hores el Govern regional i el nacional a compte de les restriccions. L’Executiu d’Isabel Díaz Ayuso  ha advocat aquest matí per imposar mesures basades en àrees sanitàries. Un plantejament que Sánchez ha rebutjat de ple. 

Notícies relacionades

«Crec que és un dia trist, perquè s’ha pervertit la utilització d’un mecanisme constitucional [...] per eludir un pronunciament jurídic que deixava les vergonyes del Govern al descobert», ha criticat Martínez-Almeida sobre la decisió de l’Executiu nacional de fer aquest pas endavant després que el Tribunal Superior de justícia de Madrid tombés dijous passat les restriccions de mobilitat ordenades pel Ministeri de Sanitat

El regidor madrileny ha demanat als ciutadans que no incompleixin les restriccions de l’estat d’alarma per mostrar la seva «previsible indignació» i els ha cridat a demostrar amb un «exercici de responsabilitat» que la capital no mereix «aquest tracte desigual».