Carrera preelectoral

Borràs es postula com a candidata de Junts en les eleccions

La diputada al Congrés, imputada per la seva gestió en l'ILC, es presentarà a les primàries del partit de Puigdemont

Fonts de l'entorn de l'expresident dubten que l'exconsellera acabi sent l'elegida

zentauroepp50678340 barcelona 31 10 2019  entrevista a laura borras191116130855

zentauroepp50678340 barcelona 31 10 2019 entrevista a laura borras191116130855 / ZML

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

«Si hi ha primàries, em presentaré». Així confirma la diputada de Junts, Laura Borràs, en una entrevista al ‘Huffington Post’, la seva voluntat de ser la candidata del partit de l’expresident Carles Puigdemont en les pròximes eleccions catalanes. D’aquesta manera, s’obre la veda i el joc intern a Junts per optar a un lloc preuat: el de presidenciable. Fonts del partit ja han advertit que Borràs no figura a la quiniela en les primeres posicions i insisteixen que el candidat ha de ser Puigdemont.

L’assumpte és difícil i motiva cops de colze cada vegada més indissimulats. El conseller de polítiques digitals, Jordi Puigneró, s’ha mostrat des de fa mesos també «a disposició» del nou espai polític per ser el candidat. Un altre punt ha fet el també conseller, en aquest cas de Territori, Damià Calvet, que procedeix de Convergència i del PDECat però que ara, juntament amb nombrosos càrrecs, ha optat per trencar el carnet postconvergent i situar-se en l’espai de Puigdemont. No són els únics noms possibles en un partit que ha implantat el sistema de primàries per a aquesta elecció i on la majoria aposta perquè sigui Puigdemont qui lideri la llista tot i que no pogués exercir el càrrec en cas de ser Junts la candidatura guanyadora.

Notícies relacionades

Però la llista és més llarga i els coneixedors de Junts no donen per tancat cap nom. És més, dubten que Borràs acabi triomfant en les primàries. Preguntada ella mateixa si compta amb la benedicció de Puigdemont o del ja també expresident Quim Torra, contesta que «no som en un terreny en el qual siguin necessàries benediccions».

Imputada per corrupció

Borràs està actualment imputada pel Tribunal Suprem pels delictes de prevaricació, frau a l’administració, malversació de cabals públics i falsedat documental per la presumpta fragmentació de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), en l’etapa en què era la seva directora, per poder-los adjudicar a un amic, l’informàtic Isaías Herrero, també imputat. Borràs ha defensat la seva innocència i ha atribuït l’actuació judicial a una «causa general» contra l’independentisme.