ESPERANT LA SENTÈNCIA DEL SUPREM

Puigdemont afirma que JxCat i ERC han pactat la resposta a la inhabilitació de Torra

L'expresident acusa la justícia i el Govern d'haver acordat la data en la qual el Suprem faria pública la sentència

zentauroepp55063638 torra grupo200928112350

zentauroepp55063638 torra grupo200928112350 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha afirmat aquest dilluns que s’ha arribat a un acord dins de l’«independentisme institucional», això és entre JxCat i ERC, per donar resposta des de les institucions –Govern i Parlament– a una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. S’espera que el Tribunal Suprem confirmi en les pròximes hores la condemna del TSJC a un any i mig d’inhabilitació a Torra.

En declaracions a Ràdio 4, Puigdemont ha afirmat que la «concreció» de l’acord per a la resposta demanava «tenir clar quin és el marge jurídic» per fer front a la inhabilitació: «La voluntat d’acord hi era», ha assegurat.

«Fins on jo sé, s’ha parlat amb molta cordialitat, amb moltes ganes d’arribar a acords. Hem identificat els punts que no teníem clars, s’han resolt, i per tant estic content que l’independentisme institucional trobi una resposta institucional a una presumible inhabilitació de Torra, a una demolició de la presidència de la Generalitat», ha resumit.

Notícies relacionades

D’altra banda, Puigdemont ha denunciat que s’hagi «jugat políticament» amb la data en la qual el Suprem publicarà la sentència: «La justícia espanyola ha parlat amb l’Executiu d’en quina data podrien treure la sentència», ha assegurat.

«Sabem que s’ha jugat amb la data amb un acte en el qual el Rei havia de venir i finalment no ha vingut perquè s’havia de publicar la sentència. Després els jutges decideixen no publicar la sentència per a especular i jugar una mica al joc del gat i el ratolí amb el Govern espanyol. Això és bastant vergonyós», ha conclòs l’expresident.