ESPERANT LA SENTÈNCIA DEL SUPREM

Castells veu «exagerat» que es pugui inhabilitar Torra per una pancarta

El ministre d'Universitats admet que l'acte del president va ser «una provocació en una situació ja per si mateix prou complicada»

MADRID, 24/09/2020.- El ministro de Universidades, Manuel Castells, comparece ante la Comisión de Ciencia, Innovación y Universidades del Congresi para informar sobre las medidas previstas para el inicio del curso académico 2020/2021. EFE/ Fernando Alvarado

MADRID, 24/09/2020.- El ministro de Universidades, Manuel Castells, comparece ante la Comisión de Ciencia, Innovación y Universidades del Congresi para informar sobre las medidas previstas para el inicio del curso académico 2020/2021. EFE/ Fernando Alvarado / Fernando Alvarado (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN

A hores que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre l’assumpte, el ministre d’Universitats, Manuel Castells, ha qualificat d’«exagerada»  la més que probable inhabilitació del president, Quim Torra. Castells ha admès que l’acte de desobediència de Torra al negar-se a retirar la pancarta en favor dels presos del balcó del Palau de la Generalitat va ser «una provocació» del president «en una situació ja per si mateix prou complicada».

«En realitat, la Junta Electoral és un òrgan administratiu i, personalment i respectant les decisions judicials, em sembla exagerat que es proposi inhabilita», ha dit en una entrevista a TVE.

Castells també ha al·ludit a la situació que obriria la inhabilitació i s’ha mostrat partidari que Torra convoqui eleccions al Parlament perquè la situació és «insostenible», no només per la inhabilitació per si mateix, sinó perquè «la coalició del Govern està trencada».

Notícies relacionades

«Hi ha descoordinació i en una situació de pandèmia no es pot estar en aquestes condicions de condicionalitat», ha argumentat. Castells ha insistit que el Govern de Pedro Sánchez aposta pel «diàleg» per resoldre el problema a Catalunya però que necessiten «un interlocutor».

En l’entrevista, el ministre també ha abordat la situació de la pandèmia a Espanya. En la seva intervenció ha destacat dues idees: una, que a Espanya «no falten metges» i dos, que la pandèmia és «massa seriosa» per barrejar-la amb la política i ha demanat escoltar els científics.