25 d’oct 2020

Anar al contingut

Casado, sobre Madrid: «La competència per gestionar la pandèmia és de Sánchez»

El líder del PP demana que el president respongui avui a Ayuso com protegir la regió dels contagis que arriben per Barajas i Atocha

Pilar Santos

Casado, sobre Madrid: «La competència per gestionar la pandèmia és de Sánchez»

David Murarra (PP)

«La competència exclusiva de la pandèmia a nivell internacional és dels governs estatals; això no ho dic jo, ho diu una llei que [José Luis Rodríguez] Zapatero va aprovar el 2011», ha assegurat Pablo Casado, hores abans que Pedro Sánchez es reuneixi a la Puerta del Sol amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), per abordar la delicada situació que viu la regió per la segona onada del coronavirus.

El Govern central recorda aquests dies que Ayuso i Casado no van voler que Sánchez seguís amb el «comandament únic» i van demanar el final de l’estat d’alarma ja al maig. Finalment, es va allargar fins a finals de juny, però pel recolzament que altres forces parlamentàries van donar al PSOE. A més, la presidenta madrilenya va recórrer davant el Tribunal Suprem quan la Moncloa no li va permetre accelerar en la fase de desescalada, perquè considerava que no havia enfortit l’atenció primària ni tampoc havia contractat els rastrejadors necessaris per detectar els nous brots.  

Casado ha sigut entrevistat en ‘El programa de Ana Rosa» i ha destacat que Ayuso fa «sis mesos» que demana al cap de l’Executiu central una «posició conjunta» per frenar la Covid-19 a Madrid per les seves característiques «diferents»: «Hi ha [l’aeroport de] Barajas, per on només el juliol i l’agost han passat dos milions de viatgers; les estacions d’Atocha i Chamartín, el nucli d’autopistes i Mercamadrid. És la capital de l’Estat. Per molt que es confinin barris, si no hi ha cap control per part de l’Estat a Barajas, Atocha, els nusos de circulació, doncs tenim un problema».

En aquest context, el dirigent popular ha recalcat que en la cita d’avui, a la Puerta del Sol, seu del Govern madrileny, Sánchez no va per «ajudar», sinó per «informar-se del que li competeix» després d’haver «abandonat tots els barris, els del sud i els del nord».

Segons Casado, el cap de l’Executiu va proclamar el 5 de juliol que «s’havia derrotat el virus», i després, quan va arribar la segona onada, li va deixar la responsabilitat a les autonomies. «Sánchez ha de donar resposta a tot el que li estem demanant i són la seva competència», ha dit.