ENTREVISTADA A 'PARIS MATCH'

Corinna diu que Joan Carles va ser objecte d'«un cop d'estat intern» per part de la reina Sofia i de Rajoy

'Paris Match' acompanya l'entrevista amb una foto del rei emèrit preparant una barbacoa amb el fill de l'empresària

ST PETERSBURG, RUSSIA - NOVEMBER 17, 2017: German Princess, philanthropist Corinna zu Sayn-Wittgenstein at a meeting of the Mariinsky Theatre’s Board of Trustees in the new stage building of the Mariinsky Theatre. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail MetzelTASS via Getty Images)

ST PETERSBURG, RUSSIA - NOVEMBER 17, 2017: German Princess, philanthropist Corinna zu Sayn-Wittgenstein at a meeting of the Mariinsky Theatre’s Board of Trustees in the new stage building of the Mariinsky Theatre. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail MetzelTASS via Getty Images) / Mikhail Metzel (TASS)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’examiga de Joan Carles I Corinna Larsen ha afirmat en una entrevista a ‘Paris Match’ que l’avui rei emèrit li va revelar els seus temors, abans d’abdicar, que estava sent objecte del que l’empresària alemanya qualifica de «cop d’estat intern» instat tant per la mateixa família reial, amb la reina Sofia al capdavant, com per l’expresident del Govern Mariano Rajoy.

Segons Larsen, l’exmonarca va ser «molt explícit» al confiar-li la seva preocupació davant dos fronts, el primer, el que formaven la seva dona i «els seus lloctinents», ja que Sofia tindria pressa per posar el seu fill al tron perquè tenia molta més influència sobre Felip que sobre el llavors monarca.

Sobre el segon front, Larsen assenyala en l’entrevista, recollida per Europa Press, que Joan Carles I va apuntar directament cap a l’expresident del Govern Mariano Rajoy, que pretenia «castrar-lo i debilitar la monarquia».

La revista francesa acompanya l’entrevista amb diverses fotografies, entre les quals destaca una de l’aleshores rei Joan Carles preparant una barbacoa al costat del fill de Corinna.

A la pregunta per la sortida d’Espanya de l’emèrit i la seva elecció pels Emirats Àrabs Units, la que va ser amiga del rei assenyala que, segons el seu parer, en una crisi d’aquesta envergadura la família reial hauria d’haver estat unida. «Enviar l’exrei amb la seva salut fràgil a l’exili i en ple període de Covid és irresponsable», afirma a la publicació francesa.

Corinna afegeix que no va dubtar de l’origen dels 76 milions de dòlars (65 milions d’euros) que segons la seva versió Joan Carles li va donar com a «reconeixement» al que va significar per a ell per la relació que tots dos van mantenir entre el 2004 i el 2009, ja que no tenia cap raó «per qüestionar un cap d’Estat». Es tracta d’uns moviments bancaris que està investigant la justícia suïssa.

Notícies relacionades

Segons el seu testimoni, les revelacions que han sortit en relació amb aquest assumpte estan «manipulades i utilitzades de manera sensacionalista per crear una polèmica grandíssima» però «tot està motivat per una agenda política».

A la pregunta de si pot confirmar que Joan Carles li va demanar la seva mà al seu pare, respon que «a finals del 2008 va anar a veure’l a Berlín» abans de regalar-li a ella, a principis del 2009, «un magnífic anell de compromís». Segons diu, s’ho va agafar com una «garantia de la serietat» de la seva relació, però sabia «que aquest compromís no es podria concretar».