A EXPENSES DE LA PANDÈMIA

El jutge obliga Corinna a prestar declaració presencial

Ajorna fins al 28 de setembre la seva compareixença com a investigada

L'opció telemàtica es reserva per al cas que la pandèmia no deixi alternativa

zentauroepp44280656 new york  ny   september 09   director of apollonia associat200705094421

zentauroepp44280656 new york ny september 09 director of apollonia associat200705094421 / Robin Marchant

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ajorna fins al 28 de setembre la compareixença com a investigada de l’amiga de Joan Carles I Corinna Larsen. No obstant, no accedeix en principi que presti declaració per videoconferència: haurà de desplaçar-se presencialment a Madrid.

El jutge havia fixat la seva declaració per al dia 8 a la peça en la qual investiga les gravacions de les converses que Larsen va mantenir amb l’excomissari Villarejo, en les quals va parlar dels comptes del rei emèrit a Suïssa. Ella va sol·licitar després un ajornament de la seva declaració i fer-la per videoconferència des del seu despatx d’advocats de Londres, però el jutge només accedeix a la primera petició.

No identifica «motius substancials»

Notícies relacionades

En una interlocutòria, García Castellón «no identifica motius substancials» en els arguments de Larssen que justifiquin que declari des del despatx dels seus advocats a Londres, informa Efe.

És més, diu que la forma proposada «resulta especialment problemàtica quan es tracta d’un investigat». Però García Castellón deixa oberta l’opció de la videoconferència en funció de la situació sanitària; en aquest cas, proposa com a emplaçament de la declaració l’ambaixada d’Espanya a Londres, on es desplaçaria també el jutge.