PROTESTA VEÏNAL

Casado insisteix en el seu pla 'antiokupes' des de Badalona entre esbroncades

Desenes de persones protesten contra la visita del cap de les files populars

El líder del PP insta Iglesias a acollir ocupes al seu jardí

zentauroepp54968269 casado nadeu200917131008

zentauroepp54968269 casado nadeu200917131008 / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pablo Casado ha tornat aquest dijous a Badalona, escudat per l’alcalde Xavier García Albiol i el dirigent del PP català, Alejandro Fernández, per propulsar el seu pla ‘antiokupes’ que va presentar a la mateixa ciutat el gener del 2019.

Desenes de veïns, entre ells, l’exalcaldessa Dolors Sabater i el regidor de JxCat David Torrents, han protestat contra la visita del cap del PP al barri de la Salut. La comitiva popular, rebuda a crits d’«aquí està, la màfia del PP», ha visitat un bloc de pisos on, segons ha dit Casado, vivien persones «atemorides» per por que algú ocupés un dels pisos de la finca que era buit, tot i que en el dia d’avui ja està venut i amb nous inquilins.  

En una breu compareixença davant els mitjans de comunicació en la qual no ha acceptat preguntes, Casado ha insistit en el seu projecte de llei ‘antiokupes’ que contempla penes de fins a tres anys de presó –si s’ocupa amb ús de la violència o intimidació–, que aquests immobles no es puguin considerar «domicili» perquè els ocupants no es puguin empadronar, que es pugui produir un desallotjament exprés en un termini d’entre 12 i 24 hores i que les comunitats de propietaris puguin prendre mesures pel seu compte, com ara tapiar la porta d’una vivenda buida a la finca. «Aquestes mesures no afecten els col·lectius vulnerables, els quals no poden pagar el lloguer de la seva vivenda», ha puntualitzat. «Igual que no es pot robar un cotxe o un supermercat no es pot ocupar una vivenda», ha insistit.

El líder del PP ha aprofitat l’ocasió per carregar contra el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, per «justificar» l’ocupació: «Que deixi viure al jardí de casa seva uns ocupes; és una solució senzilla. Si els agrada que ocupin, com que ell no té problemes de metres quadrats...», ha etzibat.

La vista de Torra al Suprem

La vista del president Quim Torra al Tribunal Suprem no ha passat desapercebuda. «Només vull recordar una cosa: si el senyor Torra està declarant avui és perquè el PP va demandar davant la JEC el president de la Generalitat perquè deixés l’acta de diputat després d’haver sigut inhabilitat per desobediència», ha afirmat amb orgull. «El PP és la força tranquil·la i necessària perquè no es vulneri la llei ni amb ocupació de vivendes ni d’institucions», ha reblat en defensa de la Constitució. 

«Apel·lem que passi el que passi al Suprem, que digui el que digui Torra o surti el que surti d’aquest engendrament institucional que pretenen fer amb un president fora d’Espanya, simbòlic, que no saben si serà el vicepresident o un conseller en cap, ja no ho saben ni ells, el que demanem és seny, sentit comú, concòrdia, pau civil, la possibilitat d’entendre’ns, que Catalunya s’ocupi dels seus problemes», ha afegit.

Notícies relacionades

El líder del PP català, Alejandro Fernández, ha esquivat parlar de la vista al Tribunal Suprem: «Venia a parlar de Torra i de la seva compareixença, però a qui li importa quan estàs amb els veïns de Badalona i els problemes autèntics que té».

Albiol, per la seva banda, ha defensat la seva obra de govern i ha assegurat que des que és al capdavant de l’alcaldia ha evitat un 40% de les ocupacions a Badalona.