Llançament d'ampolles a la policia i crema de contenidors aquesta nit a Altsasu

Els incidents han ocorregut entorn de l'1 de la matinada a la plaça dels Furs

zentauroepp53649236 agentes de la polic a foral vigilan la entrada al parlamento200913133654

zentauroepp53649236 agentes de la polic a foral vigilan la entrada al parlamento200913133654 / Eduardo Sanz

1
Es llegeix en minuts
Efe

Grups de persones han llançat aquesta matinada ampolles i altres objectes a la Policia Municipal d’Altsasu, a la Policia Foral i a la Guàrdia Civil –un vehicles de la Benemèrita ha resultat fet malbé–, i han cremat, així mateix, tres contenidors. Entorn de la 1:00 de la matinada, ha informat la Guàrdia Civil, s’ha rebut una sol·licitud de suport de la Policia Municipal d’Altsasu, ja que un grup d’unes 70 persones els havia llançat ampolles i objectes des del carreró de la plaça dels Furs. Diverses patrulles de la Policia Foral i Guàrdia Civil han accedit a la plaça, on han trobat unes 300 persones, que al veure els vehicles policials han començat a llançar-los objectes. 

Notícies relacionades

L’actuació coordinada entre els tres cossos policials ha aconseguit que la plaça hagi quedat desallotjada minuts després i que els autors dels fets s’hagin dispersat en grups reduïts, tot i que no ha cessat el llançament de vasos, ampolles, cadires i han bolcat taules de terrasses i contenidors. A conseqüència dels fets, ha resultat fet malbé un vehicle de la Guàrdia Civil. 

Durant la resta de la nit, s’ha controlat el perímetre de la localitat, on s’han cremat tres contenidors entre el carrer Aralar i el carrer Urbasa.  La Guàrdia Civil ha iniciat gestions per a la identificació de les persones participants dels fets.