PREPARATIUS DE L'ONZE DE SETEMBRE

L'ANC limita les manifestacions de la Diada a 48.000 persones a tot Catalunya

L'entitat organitza 107 concentracions a les quals només es podrà assistir mitjançant inscripció prèvia

zentauroepp49815622 11 09 2019  barcelona  diada onze de setembre  zona rambla c190911185227

zentauroepp49815622 11 09 2019 barcelona diada onze de setembre zona rambla c190911185227 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha limitat a 48.000 persones l’aforament total de les concentracions de la Diada a tot territori català, que estaran repartides en 107 punts de 82 municipis catalans. L’entitat independentista ha habilitat una pàgina web per inscriure’s en les mobilitzacions.

Els aforaments, decidits per les territorials de l’ANC, variaran en funció dels municipis: des de les 12 persones que es concentraran en la plaça de l’església de Sant Climent a Taüll (Lleida), fins a les 1.700 persones a Badalona, mentre que l’aforament al centre de Barcelona serà de prop de 10.000 manifestants repartits en quatre punts: les seus del Banc d’Espanya, l’Agència Tributària, la Seguretat Social i la Universitat de Barcelona.

«La idea que tenim és que hem d’exercir el dret de manifestació amb plenes garanties per a la salut pública», ha afirmat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que ha afegit que en els últims dies, d’acord amb la situació sanitària, s’ha afegit la protecció, el límit d’aforament i el control d’accés mitjançant inscripció prèvia.

Edificis de l’Estat

L’elecció dels punts de concentració s’ha centrat en edificis de l’Estat a Catalunya, com tresoreries de la Seguretat Social o delegacions d’Hisenda, així com altres de proposats per les territorials, com per exemple una concentració als marges de la carretera N-II en diversos municipis del Maresme sense arribar a tallar la circulació.

Notícies relacionades

Des de l’ANC han admès que aquest any «hi haurà gent que haurà de quedar-se a casa» i han desaconsellat l’assistència a aquestes manifestacions a persones que pertanyin a col·lectius vulnerables.

L’entitat ha repartit a les seves sectorials i territorials un dossier amb indicacions perquè la manifestació sigui el més segura possible, com que es respecti un espai de quatre metres quadrats per manifestant, l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, l’ús de gel hidroalcohòlic o que les concentracions es facin en carrers i avingudes amples.