CONVULSIÓ EN LA POSTCONVERGÈNCIA

Artur Mas trenca amb Puigdemont i es queda al PDECat

L'exlíder de CDC continua militant al partit de David Bonvehí

zentauroepp44897273 los expresidentes catalanes artur mas  i  y carles puigdemon200712180019

zentauroepp44897273 los expresidentes catalanes artur mas i y carles puigdemon200712180019 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha decidit no seguir els passos del seu successor, Carles Puigdemont, i mantindrà la militància al PDECat. D’aquesta forma, l’exlíder de CDC opta per no afegir-se al nou partit de Puigdemont, Junts, ni a l’allau de baixes que s’han produït a la formació hereva de Convergència, segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts del PDECat.

Notícies relacionades

Dilluns Puigdemont va consumar el seu divorci del PDECat al trencar el carnet del partit, una decisió que també han pres quatre consellers de l’actual Govern, tres dels exconsellers presos, nombrosos diputats del grup de JxCat del Parlament i els cinc senadors de la coalició postconvergent. Al grup del Congrés, la situació sembla equilibrada, cosa que podria tenir alguna influència en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat: quatre diputats són afins a Puigdemont i quatre més ho són a la formació que lidera David Bonvehí.

De moment no hi ha «cap canvi» en la situació de Mas dins del PDECat, segons aquestes fonts. El degoteig de baixes dels últims dies ha provocat que el partit hagi perdut un 7% de la seva militància, va informar la mateixa formació.  La disputa per la marca Junts per Catalunya ha provocat que el PDECat i la nova força que promou Puigdemont dirimeixin les seves diferències als tribunals.