CONVULSIÓ EN LA POSTCONVERGÈNCIA

Divorci Puigdemont-PDECat: ¿qui hi ha en cada bàndol?

L'envit de l'expresident ha dividit en dos blocs el partit hereu de Convergència

zentauroepp44394852 pdecat180720204706

zentauroepp44394852 pdecat180720204706

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El xoc entre les dues ànimes de la postconvergència ha provocat la divisió en dos blocs del PDECat i del conjunt de l’espai polític hereu de CDC: d’una banda, els fidels a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont; de l’altra, els alineats amb la direcció del PDECat, liderada per David Bonvehí. Però, ¿qui hi ha en cada bàndol? Puigdemont té de part seva els presos de JxCat, diversos membres del Govern, la majoria de diputats de JxCat en el Parlament i alguns alcaldes. Bonvehí compta sobretot amb el recolzament d’alcaldes i, en menor mesura, de diputats.

Carles Puigdemont.

Amb Puigdemont

Polítics presos i fugits: Josep RullJordi TurullJoaquim FornLluís Puig.

Consellers del Govern: Meritxell Budó (Presidència), Damià Calvet (Territori), Jordi Puigneró (Polítiques Digitals), Miquel Buch (Interior).

Diputats: Laura Borràs (portaveu de JxCat al Congrés), Míriam Nogueras (també vicepresidenta del PDECat), Elsa Artadi (també líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona), Albert Batet (president del grup de JxCat al Parlament), Eduard Pujol (portaveu de JxCat a Parlament), Imma GallardoMònica Sales.

Senadors: Josep Lluís CleriesMayte RiveroJosep Maria CerveraJosep Maria Matamala i Assumpció Castellví.

Alcaldes: Marta Madrenas (Girona, també diputada), Anna Erra (Vic, també diputada), Lluís Guinó (Besalú, també diputat), Jordi Munell (Ripoll, també diputat), Ferran Roquer (Borrassà, també diputat), Josep Berga (Olot), Dolors Farré (Valls), Josep Maria Cervera (Port de la Selva), Isidre Sierra (Sant Climent de Llobregat).

David Bonvehí.

Amb el PDECat

Consellers del Govern: Àngels Chacón (Empresa).

Diputats: Ferran BelGenís BoadellaLluís FontSergi Miquel.

Alcaldes: Marc Solsona (Mollerussa, també diputat i portaveu del PDECat), Marc Castells (Igualada), Lluís Soler (Deltebre, també president de l’Associació Catalana de Municipis), Josep Tarín (Talamanca), Meritxell Roigé (Tortosa), Montserrat Candini (Calella), Xavier Fonollosa (Martorell), David Font (Gironella), Carles Pellicer (Reus), Albert Piñeira (Puigcerdà), Xavier Boquete (Masquefa), Pere Regull (Vilafranca del Penedès), Joaquim Nin (Albinyana), Miquel Àngel Méndez (Premià de Mar), Jaume Dulsat (Lloret de Mar).

Artur Mas.

No alineat

Artur Mas, expresident de la Generalitat.

La ‘newsletter’ del director

Notícies relacionades

Rebeu al vostre correu l’anàlisi de la jornada del director d’elPeriódico.com, Albert Sáez. 

Subscriviu-vos-hi