L'EVOLUCIÓ DE LA PANDÈMIA

El Govern intenta blindar la Diada de les restriccions per la Covid

Torra afirma que «una manifestació no serà possible» amb les limitacions de reunió i després se'n desdiu

La Generalitat condiciona les concentracions al fet que es respectin les mesures de prevenció i higiene

diada

diada / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les últimes mesures anunciades aquest dilluns per la Generalitat per mirar de contenir els brots de coronavirus impedeixen qualsevol reunió de més de 10 persones, cosa que condiciona els plans de l’ANC i Òmnium Cultural per a la seva ja habitual manifestació amb motiu de la Diada. No obstant, el Govern està intentant blindar els actes previstos per les entitats independentistes i això ha provocat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi hagut de rectificar les seves pròpies paraules després d’haver deixat clar que tota concentració al carrer estaria prohibida durant les pròximes tres setmanes, inclòs, per tant, l’Onze de Setembre.

Notícies relacionades

«El dret legítim de manifestació xoca amb la reducció de la interacció social. Per aquesta raó, una manifestació no seria possible», ha respost Torra quan li han preguntat si les noves restriccions de la Generalitat afectaran també els actes de la festa nacional de Catalunya, que els últims vuit anys estaven protagonitzats per una exhibició de força dels independentistes als carrers de Barcelona o a la resta del país. Però, després de la roda de premsa, Presidència ha puntualitzat que la prohibició «no afecta el dret de manifestació, sempre que s’exerceixi respectant les mesures de distanciamentmascareta i higiene de mans».

Les entitats encara no han revelat oficialment quins són els seus plans per a aquest Onze de Setembre tan atípic, però sí que havien avançat que la seva intenció era organitzar un 11-S «mig presencial i mig virtual». El propòsit era convocar concentracions de petit format davant edificis d’institucions de l’Estat a Catalunya. En el cas de Barcelona, els punts neuràlgics serien les seus del Banc d’Espanya, l’Agència Tributària, la Seguretat Social i la Universitat de Barcelona.