MOBILITZACIÓ PRESENCIAL I VIRTUAL

L'ANC crida a concentrar-se davant administracions de l'Estat per la Diada

L'entitat independentista organitza una mobilització presencial que anirà acompanyada d'accions virtuals per evitar aglomeracions que propaguin la Covid-19

diada

diada / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ANCÒmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han ideat una mobilització presencial i virtual per a la Diada del 2020 de cara a les restriccions sanitàries decretades pel coronavirus. Els independentistes criden a concentrar-se l’11 de setembre davant uns 100 «edificis de l’administració espanyola» a 60 punts de Catalunya com el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), les oficines de l’Agència Tributària i les seus de la Seguretat Social. L’objectiu és denunciar «la discriminació que pateix Catalunya i reivindicar la independència com a única via per poder disposar de totes les eines necessàries per sortir de la crisi amb garanties», afirmen els promotors.

El lema d’aquest any serà «El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents» per tal de «demostrar que la independència és possible i més necessària que mai». Els independentistes es mobilitzaran físicament de forma descentralitzada en un total de 60 punts distribuïts per tot Catalunya per evitar desplaçaments col·lectius i aglomeracions. L’acte polític central se celebrarà a Barcelona, davant la seu de l’Agència Tributària. No obstant, tots els actes estan subjectes a canvis segons avanci la pandèmia a Catalunya i es preveuen controls d’aforament i de distància social.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’Assemblea ha creat una eina de mobilització virtual a través d’una plataforma web per recaptar fons «per destinar-los a fer front a l’emergència social i econòmica del país» i visualitzar «una gran xarxa virtual que mostri la implementació de l’independentisme al territori i il·lustri la capacitat col·lectiva». La xarxa es crearà amb codis QR que es compartiran entre persones i validats al portal xarxaindependencia.cat.

Cada codi disposa de cinc vincles entre usuaris, un amb una assemblea de base i un altre amb un bloc social. Quan un usuari triï un bloc social per crear un vincle, farà una aportació econòmica de forma anònima. Els codis es podran obtenir a través de les assemblees de base, els supermercats Bonpreu i Esclat i la botiga ‘online’ de l’ANC.