«per seguretat»

Iglesias i Montero deixen les seves vacances a Astúries després d'unes pintades i «pressions» a un bar

Fonts pròximes a la parella asseguren que només tenien previst quedar-s'hi el cap de setmana

zentauroepp53333051 el vicepresidente tercero  pablo iglesias  durante el pleno 200508094101

zentauroepp53333051 el vicepresidente tercero pablo iglesias durante el pleno 200508094101 / Pool

1
Es llegeix en minuts
Verónica Sánchez / C. M. B.

Adeu a l’estiueig de Pablo Iglesias i Irene Montero a Astúries. L’arribada de la parella va generar polèmica a la localitat de Felgueras, on van aparèixer pintades despectives i un bar ha patit «pressions» després d’atendre els polítics.

La parella ja ha deixat el municipi i, tot i que molts asseguren que la seva marxa està relacionada amb els fets, fonts pròximes a Montero i Iglesias asseguren que només tenien previst passar el cap de setmana a Felgueras.

La parella es va allotjar a casa d’un amic, el diputat i secretari general del PCE, Enrique Santiago. L’endemà de la seva arribada van aparèixer pintades com «Coletas rata» a la carretera. A més, un restaurant en què va estar la parella s’ha vist obligat a emetre un comunicat a través de la seva pàgina de Facebook.

LNE

«En primer lloc, apuntar que el nostre local segueix funcionant amb normalitat (adoptant totes les mesures necessàries en aquesta nova normalitat), i continua estant obert a absolutament TOTHOM», han assenyalat en el seu perfil públic. I han afegit: «En segon lloc, que la nostra ‘casa’ es desvincula totalment de qualsevol inclinació ideològica, l’únic que preval entre nosaltres és el respecte i l'educació».

L’arribada de la família Iglesias Montero va despertar curiositat a la petita localitat de Felgueras, a Lena. Tot i que no han sigut els únics polítics que han triat Astúries per passar les vacances.

Entre altres, dretans de Vox, com el seu secretari general, Javier Ortega Smith-Molina, que ha passat uns dies a l’occident, o Iván Espinosa de los Monteros i la diputada autonòmica madrilenya Rocío Monasterio, que solen passar els estius a Ribadesella.

Lena per a vacances

Notícies relacionades

Davant els fets, l’alcaldessa de Lena, Gema Álvarez (IU), ha assenyalat en el seu perfil de Facebook: «Lamento la mala imatge que per al consell han generat les protestes ultradretanes contra el vicepresident i la ministra d’Igualtat, que intentaven passar uns dies de descans a Lena».

«Creiem que tots els polítics, siguin del signe que siguin, tenen dret a disfrutar de la seva vida privada», ha afegit. I deixa clar que «Lena és un lloc ideal per passar les vacances».