27 set 2020

Anar al contingut

protegir el xalet de galapagar

La Guàrdia Civil ordena blindar la casa d'Iglesias i Montero: ni banderes ni pintades

Les instruccions consten en un document de la companyia de l'institut armat a San Lorenzo de El Escorial

EFE

La Guàrdia Civil ordena blindar la casa d'Iglesias i Montero: ni banderes ni pintades

J J Guillen

La Guàrdia Civil ha redactat una instrucció perquè els seus agents protegeixin el xalet del vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, i la seva família per evitar-hi pintades, la col·locació de banderes o altres objectes i danys a la finca i als seus voltants. Així consta en una instrucció de la companyia de la Guàrdia Civil a San Lorenzo de El Escorial, a la qual ha tingut accés Efe aquest divendres, destinada als agents que protegeixen la vivenda, ubicada a la localitat madrilenya de Galapagar.

A més de protegir les autoritats (Iglesias i la seva parella, la ministra d’Igualtat, Irene Montero) i la resta de residents, la instrucció ordena evitar actes d’intrusió en la propietat, inclòs el llançament d’objectes o altres accions que incideixin a l’interior del mur.

També demana als agents «evitar danys a la finca, incloses les pintades, o la col·locació de qualsevol altre element a la tanca/mur exterior, carrers circumdants o veïns (com ara pancartes, cartelleria, banderes o qualsevol altre element físic que contingui simbologia, reivindicacions, reclamacions, etc.).

Ordena, així mateix, evitar que «persones es plantin o concentrin al tram dels carrers que envolten la tanca/mur del domicili, situant-les fora de l’espai», segons figura en la instrucció, datada el 13 de març en coincidència amb l’estat d’alarma.

La instrucció detalla les comeses de seguretat dels guàrdies que hi facin vigilància estàtica, que són les habituals en aquest tipus de protecció.