protegir el xalet de galapagar

La Guàrdia Civil ordena blindar la casa d'Iglesias i Montero: ni banderes ni pintades

Les instruccions consten en un document de la companyia de l'institut armat a San Lorenzo de El Escorial

zentauroepp53331742 graf1490  madrid  06 05 2020   el l der de unidas podemos  p200508094049

zentauroepp53331742 graf1490 madrid 06 05 2020 el l der de unidas podemos p200508094049 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia Civil ha redactat una instrucció perquè els seus agents protegeixin el xalet del vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, i la seva família per evitar-hi pintades, la col·locació de banderes o altres objectes i danys a la finca i als seus voltants. Així consta en una instrucció de la companyia de la Guàrdia Civil a San Lorenzo de El Escorial, a la qual ha tingut accés Efe aquest divendres, destinada als agents que protegeixen la vivenda, ubicada a la localitat madrilenya de Galapagar.

A més de protegir les autoritats (Iglesias i la seva parella, la ministra d’Igualtat, Irene Montero) i la resta de residents, la instrucció ordena evitar actes d’intrusió en la propietat, inclòs el llançament d’objectes o altres accions que incideixin a l’interior del mur.

També demana als agents «evitar danys a la finca, incloses les pintades, o la col·locació de qualsevol altre element a la tanca/mur exterior, carrers circumdants o veïns (com ara pancartes, cartelleria, banderes o qualsevol altre element físic que contingui simbologia, reivindicacions, reclamacions, etc.).

Notícies relacionades

Ordena, així mateix, evitar que «persones es plantin o concentrin al tram dels carrers que envolten la tanca/mur del domicili, situant-les fora de l’espai», segons figura en la instrucció, datada el 13 de març en coincidència amb l’estat d’alarma.

La instrucció detalla les comeses de seguretat dels guàrdies que hi facin vigilància estàtica, que són les habituals en aquest tipus de protecció.