La incògnita del parador

Joan Carles va viatjar dilluns a Abu Dhabi, segons el diari 'Abc'

El rotatiu situa el rei emèrit en un dels hotels més luxosos dels Emirats Àrabs

zentauroepp46027554 rey salman200807081531

zentauroepp46027554 rey salman200807081531 / HANDOUT

2
Es llegeix en minuts

Segueixen les especulacions sobre el viatge que hauria iniciat el rei emèrit després de deixar Espanya arran de les investigacions obertes sobre els suposats fons en paradisos fiscals. Algunes fonts l’han situat a Portugal, d’altres a la República Dominicana. El que sí que està clar és que va ser a Sanxenxo i d’allà se li va perdre la pista. No hi ha resposta oficial. 

El diari ‘Abc’ explica aquest divendres que Joan Carles I hauria volat en un jet privat des de Vigo fins a Abu Dhabi. El monarca manté una excel·lent relació personal amb les famílies reials dels Emirats Àrabs.  Les autoritats dels Emirats guarden silenci sobre l’assumpte.

Segons el rotatiu madrileny, el rei emèrit va partir des de Vigo el matí de dilluns en un jet privat juntament amb un assessor i quatre escortes i va aterrar set hores més tard en un aeroport executiu de la capital dels Emirats Àrabs Units. El pla de vol del jet privat, d’acord amb ‘Abc’, va ser alterat per reflectir que era un vol París-Abu Dhabi i així evitar rastrejos. En realitat, l’avió hauria sortit de París diumenge i hauria fet l’escala a Vigo per recollir el monarca.

Des de l’aeroport executiu d’Abu Dhabi, Joan Carles hauria sigut portat en helicòpter fins a l’hotel Emirates Palace, un dels més cars del món i propietat del Govern dels Emirats. Un recinte de 800.000 m2 a prova de paparazzis del qual no hauria sortit per les altes temperatures, segons el diari.

La seguretat li facilita «el seu amic» Mohamed ben Zayed Al Nahyan, el príncep hereu d’Abu Dhabi, afegeix el diari, que no descarta que en un futur el rei emèrit es desplaci a la República Dominicana.

Silenci oficial

Sobre aquest assumpte, les autoritats dels Emirats guarden silenci. El Ministeri d’Afers Estrangers dels Emirats no ha fet cap comentari al ser consultat per Efe sobre la possible presència del rei emèrit, i ha remès a l’oficina de Presidència i l’oficina del príncep hereu dels Emirats, que no s’han manifestat respecte a això.

El portaveu de l’Emirates Palace tampoc ha volgut fer comentaris, igual com l’ambaixada d’Espanya a Abu Dhabi. 

Notícies relacionades

L’última vegada que Joan Carles va visitar els Emirats Àrabs va ser el novembre del 2019 per seguir el Gran Premi d’Abu Dhabi, l’últim del Mundial de F-1.

El rei emèrit ha mantingut bones relacions amb les monarquies del Golf i precisament una transferència de 100 milions de dòlars que, segons va revelar un diari suís, li hauria fet el rei Abdalà de l’Aràbia Saudita el 2008 a un compte a Suïssa, està en el centre de l’escàndol que ha esquitxat Joan Carles.