el Govern, enfrontat per la norma

El Consell de Garanties veu il·legals diversos articles de la llei de lloguers

L'òrgan consultiu dictamina que nombrosos articles i disposicions no s'ajusten al marc de l'Estatut i la Constitució

Carrizosa (Ciutadans) difon les conclusions d'aquest informe no vinculant

zentauroepp46851234 pol200317151649

zentauroepp46851234 pol200317151649 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell de Garanties Estatutàries ha emès aquest dijous el seu dictamen sobre la proposició de llei per regular els lloguers, impulsada per JxCat, ERC, els comuns i la CUP, i ha trobat nombrosos articles i disposicions que no s’ajusten al marc legal que estableixen l’Estatut i la Constitució.

El 23 de juliol passat, Ciutadans i el PPC van anunciar la seva decisió de portar al Consell de Garanties –òrgan consultiu de la Generalitat que vetlla per l’adequació de les lleis catalanes al marc legal vigent– la proposició de llei per a la regulació dels preus dels lloguers de vivendes, al considerar que Catalunya no disposa de competències per aplicar-la.

Notícies relacionades

El president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha difós aquest dijous a través de les xarxes socials les conclusions del dictamen –que no és vinculant–, en el qual per unanimitat els membres del Consell detecten que nombrosos preceptes de la llei «no troben empara» en l’Estatut i «vulneren la Constitució».

«Cs ho va advertir i ara el Consell de Garanties ens dona la raó. Tomba per unanimitat la llei de lloguers, una mentida preelectoral del Govern populista amb Podem per rentar-se la cara sobre l’incompliment a Catalunya de la llei vigent: 15% de vivenda d’ús social», ha denunciat Carrizosa.