«Diuen que recolzen el Rei però l'ataquen»

El PP remarca els «missatges contradictoris» del Govern sobre la Monarquia

Montesinos assenyala Sánchez i afirma que és l'«únic responsable» del que passa al seu gabinet

pablo-montesinos

pablo-montesinos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Montesinos, ha acusat l’Executiu de Pedro Sánchez d’enviar «missatges contradictoris» sobre la monarquia perquè, segons ha dit, d’una banda sostenen que «donen suport al Rei», mentre que d’altra banda «ataquen» la institució.

Així s’ha expressat el dirigent del PP en una entrevista a ‘Onda Madrid’, en la qual ha instat Sánchez a «posar ordre» dins del seu Govern i desautoritzar el vicepresident segon, Pablo Iglesias, per les seves paraules en relació amb el Rei Joan Carles I i la monarquia.

Segons Montesinos, «només existeix un Govern» i Sánchez és l’«únic responsable» del que passa dins del seu Executiu. En aquest sentit, ha assenyalat que Sánchez tenia dues opcions en la seva compareixença d’aquest dimarts, la de donar suport al Rei o la de mirar a un altre costat, i Sánchez «va optar per no desautoritzar Iglesias».

Així, considera que el «silenci» de Sánchez sobre les declaracions d’Iglesias també «avala» l’atac a la monarquia perquè, en les seves paraules, posa en qüestió el «sistema constitucional» que va sortir de la transició espanyola.

Notícies relacionades

Amb tot, Montesinos ha arremès contra Sánchez per no haver informat el líder del PP, Pablo Casado, de la decisió del rei emèrit de traslladar la seva residència fora d’Espanya. En la línia que es va expressar el president popular, Montesinos també ha criticat al cap de l’Executiu aquest fet.

Ha posat en relleu la figura de l’expresident Mariano Rajoy, recordant quan va informar l’exlíder del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba de l’abdicació del monarca Joan Carles I. «Per lleialtat institucional, Rajoy va fer partícip a Rubalcaba d’aquest procés i ara Sánchez no ha comptat amb el principal partit de l’oposició», ha ressaltat.