28 set 2020

Anar al contingut

Iglesias admet discrepàncies amb Sánchez sobre la monarquia i promet resoldre-les amb ell

El líder de Podem defensa que «s'ha de naturalitzar que en democràcia es pugui pensar diferent»

El Periódico

Iglesias admet discrepàncies amb Sánchez sobre la monarquia i promet resoldre-les amb ell

BORJA PUIG DE LA BELLACASA LA

El vicepresident segon del Govern i secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha admès discrepàncies amb el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, sobre la monarquia parlamentària i ha assegurat que les resoldrà, amb discreció, amb el líder del PSOE.

Iglesias ha mostrat el seu «respecte» per la defensa del cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, de la monarquia parlamentària i ha recordat que, quan es genera una «situació molesta» en el marc del Govern de coalició, les diferències es resolen entre els dos líders polítics.

Sobre la defensa del president Pedro Sánchez del rei Felip VI, en la qual ha dit que el Govern «considera plenament vigent el pacte constitucional» que inclou la monarquia en la Prefectura de l’Estat, el líder de la formació morada ha assenyalat que es tracta de «normalitat democràtica» que el PSOE i Unides Podem tinguin una visió diferent sobre el monarca. «S’ha de naturalitzar que en democràcia es pugui pensar diferent», ha recalcat Iglesias.

En una entrevista a Telecinco, Iglesias ha criticat que el rei Joan Carles «no sigui al seu país, davant el seu poble» quan està sent investigat. «La mateixa dignitat de la Prefectura de l’Estat implicaria que Joan Carles donés la cara al seu país i davant el seu poble», ha insistit.