Eleccions autonòmiques

Damià Calvet es postula com a candidat de JxCat a president

El conseller de Territori es presentarà a unes primàries del partit de Puigdemont ¿si es donen les circumstàncies¿

Rebutja veure's obligat a estripar el carnet del PDECat: «En cap cas, en soc associat des que es va formar»

dami calvet se presentara a las primarias de jxcat si se dan unas circunstancias / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es postularà com a candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat i està disposat a participar en unes eleccions primàries del partit per ser el cap de llista en les pròximes eleccions autonòmiques «si es donen unes circumstàncies determinades».

Així ho ha declarat Calvet en una entrevista concedida a Europa Press en què ha afirmat: «Si hi ha primàries, que jo defenso que n’hi hagi, i es donen unes circumstàncies determinades, sí que m’hi presentaria». El seu nom ha sonat en els últims mesos com un dels possibles candidats de JxCat en el cas que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no pugui o rebutgi encapçalar la llista.

Calvet forma part del grup impulsor de JxCat, el nou partit impulsat per Puigdemont, i és un dels redactors de la ponència organitzativa en el congrés fundacional de la formació iniciat la setmana passada. El conseller no fa càbales sobre quina serà la data de les eleccions i remarca que és facultat del president de la Generalitat, Quim Torra, determinar-la.

El futur del PDECat

Calvet s’ha sumat al projecte de Puigdemont però continua sent militant del PDECat i defensa que és un element essencial en la formació del nou partit tot i que només representa una part, ja que segons la seva opinió JxCat ha aconseguit aglutinar més sectors compromesos amb l’independentisme: «JxCat és molt més que el PDECat».

Notícies relacionades

El conseller s’ha mostrat confiat que serà possible arribar a un acord entre les dues formacions per evitar la ruptura, i adverteix que «una immensa majoria d’associats al PDECat veuen en JxCat l’eina per continuar servint la societat».

Calvet ha rebutjat estripar el carnet del PDECat, després que el portaveu del partit, Marc Solsona, demanés als associats que s’havien afegit a JxCat deixar el carnet, ja que els estatuts no contemplen la doble militància. «En cap cas, jo soc associat del PDECat des del moment que es va formar i em sento còmode sent del PDECat i formant part de l’organització de JxCat».