SONDEIG DEL GESOP

Enquesta eleccions Catalunya: Esquerra es manté malgrat la pressió de JxCat

Puigdemont escurça distàncies amb Junqueras després de trencar amb el PDECat

Cs perd més de la meitat dels seus escons i Vox entra al Parlament

Enquesta eleccions Catalunya: Esquerra es manté malgrat la pressió de JxCat
Es llegeix en minuts

El Periódico

JxCat escurça distàncies amb ERC, però els republicans aguanten l’envit. Segons una enquesta sobre les eleccions catalanes del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Publica (GESOP) per a EL PERIÓDICO, Esquerra guanyaria els comicis amb el 22,5% dels vots i 34-35 escons (ara en tenen 32) i Carles Puigdemont aconseguiria acostar-se als seus socis en el Govern amb el 19,3% dels sufragis i 29-30 diputats (avui en té 34), arrabassant el segon lloc que el PSC tenia en els últims pronòstics.

Els socialistes aconseguirien el 17,9% dels vots i 25-26 escons (ara en tenen 17), seguits de Cs que perdria més de la meitat de la seva representació amb l’11,9% dels sufragis i entre 15-16 parlamentaris (avui tenen 36). Els comuns sumarien entre 9 i 10 diputats (en tenen 8) i el PPC podria arribar a duplicar els seus 4 representants actuals, igual com la CUP, ja que a tots dos se’ls atorga entre 7 i 8 seients a l’hemicicle. Vox entraria per primera vegada al Parlament amb entre 5 i 6 escons.

Et pot interesar

ERC podria escollir entre continuar governant amb JxCat, buscant la crossa parlamentària de la CUP o els comuns, o ressuscitar el tripartit amb el PSC i Catalunya en Comú-Podem. A les forquilles més altes del sondeig, la primera opció sumaria una majoria independentista de 73 diputats, mentre que la segona uniria 71 parlamentaris. Ara bé, ERC, JxCat i CUP no aconseguirien superar junts el 50% dels vots i es quedarien en el 47,2%, un resultat similar a l’actual.