SONDEIG DEL GESOP

Enquesta eleccions Catalunya: Esquerra es manté malgrat la pressió de JxCat

Puigdemont escurça distàncies amb Junqueras després de trencar amb el PDECat

Cs perd més de la meitat dels seus escons i Vox entra al Parlament

junqueras2ok

junqueras2ok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

JxCat escurça distàncies amb ERC, però els republicans aguanten l’envit. Segons una enquesta sobre les eleccions catalanes del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Publica (GESOP) per a EL PERIÓDICO, Esquerra guanyaria els comicis amb el 22,5% dels vots i 34-35 escons (ara en tenen 32) i Carles Puigdemont aconseguiria acostar-se als seus socis en el Govern amb el 19,3% dels sufragis i 29-30 diputats (avui en té 34), arrabassant el segon lloc que el PSC tenia en els últims pronòstics.

Notícies relacionades

Els socialistes aconseguirien el 17,9% dels vots i 25-26 escons (ara en tenen 17), seguits de Cs que perdria més de la meitat de la seva representació amb l’11,9% dels sufragis i entre 15-16 parlamentaris (avui tenen 36). Els comuns sumarien entre 9 i 10 diputats (en tenen 8) i el PPC podria arribar a duplicar els seus 4 representants actuals, igual com la CUP, ja que a tots dos se’ls atorga entre 7 i 8 seients a l’hemicicle. Vox entraria per primera vegada al Parlament amb entre 5 i 6 escons.

ERC podria escollir entre continuar governant amb JxCat, buscant la crossa parlamentària de la CUP o els comuns, o ressuscitar el tripartit amb el PSC i Catalunya en Comú-Podem. A les forquilles més altes del sondeig, la primera opció sumaria una majoria independentista de 73 diputats, mentre que la segona uniria 71 parlamentaris. Ara bé, ERC, JxCat i CUP no aconseguirien superar junts el 50% dels vots i es quedarien en el 47,2%, un resultat similar a l’actual.