Un jutjat anul·la el requisit de tenir una alçada mínima per ser guàrdia urbà

La sentència creu que l'exigència vulnera el dret d'igualtat i d'accés a la funció pública

zentauroepp54078666 barcelona   11 7 2020   playa platja del bogatell   guardia 200728192537

zentauroepp54078666 barcelona 11 7 2020 playa platja del bogatell guardia 200728192537 / ANNA MAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutjat de Barcelona ha dictat una sentència en la qual deixa sense efecte el requisit de tenir una alçada mínima per accedir al cos de la Guàrdia Urbana, ja que implica una vulneració del dret d’igualtat i del dret d’accés a la funció pública.

Segons informa en un comunicat aquest dimarts el Col·lectiu Ronda, el Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Barcelona anul·la i deixa així sense efecte el requisit de tenir una alçada mínima, d’1,60 metres per a les dones i 1,70 per als homes, per accedir a la Guàrdia Urbana.

La sentència nega que aquest requisit d’alçada mínima «estigui justificat en la naturalesa de les funcions policials» i entén que les condicions que garanteixen la seguretat en les intervencions són les físiques, que són examinades en les proves.

Menor en les dones que en els homes

A més, la magistrada raona que la «condició discriminatòria» del requisit d’alçada queda constatada en el fet que en el cas de les dones aquesta és menor que la requerida per als homes, per la qual cosa «no es posa en dubte que puguin tenir el mateix poder de dissuasió».

Notícies relacionades

En aquest sentit, la resolució judicial considera que amb aquests requisits s’atempta contra drets fonamentals recollits a la Constitució, en concret, el d’igualtat i el d’accés a la funció pública. Així, el jutjat anul·la el punt referent a l’exigència d’una alçada mínima incorporada a les bases de la convocatòria que es van aprovar a l’ajuntament de la ciutat el 15 de març del 2018, en el procés de selecció per a oposició lliure de 150 places per a agent de la Guàrdia Urbana.

Amb això, la magistrada desestima els arguments de l’equip jurídic del consistori barceloní contra la impugnació d’aquestes bases realitzades per un dels opositors que, després de superar les proves físiques, va ser descartat del procés selectiu al no complir aquest requisit d’alçada.