congrés dels diputats

Interior nega que el Govern o el CNI estiguin darrere de l'espionatge a Torrent

Marlaska respon a Rufián, que exigeix saber qui «hi està o ha estat» controlant «la dissidència política»

rufian-marlaska / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha respost aquest dimecres que ni el Govern ni el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) tenen cap relació amb el presumpte espionatge patit per polítics independentistes com el president del Parlament, Roger Torrent. Marlaska ha sigut interrogat per aquest assumpte en el Ple del Congrés pel diputat d’ERC Gabriel Rufián, que ha exigit saber si l’Executiu «està o ha estat» espiant «la dissidència política».

El ministre de l’Interior ha rebutjat aquesta afirmació i ha assegurat que el sistema constitucional protegeix totes les opinions polítiques, fins i tot les d’aquells que no comparteixen el mateix model constitucional. I ha insistit en diverses ocasions en què les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat només investiguen fets constitutius de delicte, sempre «sota l’impuls del Ministeri Fiscal i amb mandat judicial».

«No s’espien opinions polítiques»

Notícies relacionades

«Davant unes informacions en diferents mitjans de comunicació vostè ja resol i determina l’autoria i concreta que s’espia des del Govern i les institucions del Govern», ha retret el ministre, que ha insistit que les forces de seguretat ni els serveis d’intel·ligència «espien opinions polítiques».

«Sota aquest Govern del PSOE i Unides Podem el principi de legalitat és el pilar bàsic, la pedra mestra on es recolza l’actuació de les Forces i Cossos de Seguretat i el CNI. No persegueixen idees polítiques», ha conclòs.