cis sobre la gestió de la pandèmia

La Covid desgasta el Govern de Sánchez: la meitat dels espanyols diuen que ha empitjorat l'opinió que en tenien

L'Executiu central, la UE i els mitjans, al furgó de cua de la valoració ciutadana

pedro-sanchez-bajando-del-avion-en-una-imagen-de-archivo

pedro-sanchez-bajando-del-avion-en-una-imagen-de-archivo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un 45,8% dels espanyols reconeix que la imatge que té del Govern d’Espanya ha empitjorat per la seva gestió de la crisi de la Covid-19, davant un 28,1% que assegura que ha millorat, mentre que un 18% afirma que continua igual. Segons una enquesta monogràfica pilot del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) sobre «benestar emocional» després de la pandèmia, elaborada entre el 5 i el 8 de juny, la institució o col·lectiu que més ha millorat la seva imatge ha sigut el sistema de salut i les ONG, seguides de les Forces Armades i de Seguretat de l’Estat.

Un 75,3% dels ciutadans lloen la tasca de tots els professionals del sistema sanitari durant la crisi, i només un 8,2% dels enquestats afirma que la seva opinió sobre ells és pitjor que abans de la pandèmia. 

Les Forces Armades, involucrades en l’operació Balmis, han millorat la seva imatge pública per a un 58,3% dels espanyols, percentatge similar en el cas de la Policia Nacional –58,2–, la Guàrdia Civil –57,8%– o el personal docent, valorat per un 52,1%. 

Executius locals i autonòmics

Notícies relacionades

Una posició intermèdia han obtingut els governs autonòmics i municipals.  Un 38,2% dels espanyols ha dit que ha millorat la seva opinió sobre el seu Executiu autonòmic, i en un 30,7% ha empitjorat.  En el cas dels ajuntaments, un 44,2 aplaudeix el treball desenvolupat pels ens locals durant la crisi sanitària, mentre que un 19,3 li dona una nota negativa. 

Al furgó de cua de la valoració ciutadana hi ha el Govern central, la Unió Europea i els mitjans de comunicació.  La tasca desenvolupada per la Unió Europea durant la crisi sanitària és censurada per un 32,2% dels ciutadans, mentre que l’opinió dels espanyols sobre els mitjans de comunicació ha empitjorat per a un 37,7% dels enquestats, onze punts més que els que l’aprecien.