comptes públics de sánchez

Casado descarta recolzar els Pressupostos: no pot ser «còmplice» de la «ruïna»

Afirma que el PSOE podrà comptar amb el seu partit per a «qualsevol mesura que sigui positiva per crear ocupació»

Iglesias allunya l'acord amb Ciutadans després de recordar els seus executius amb el PP i Vox

GRAF1697. MADRID, 17/02/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (d), recibe al líder del Partido Popular (PP), Pablo Casado (i), en el Palacio de la Moncloa en su primera reunión de este año con muchas cuestiones sobre la mesa, como el conflicto catalán, la renovación del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) y la economía, entre otras. EFE/ Juan Carlos Hidalgo

GRAF1697. MADRID, 17/02/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (d), recibe al líder del Partido Popular (PP), Pablo Casado (i), en el Palacio de la Moncloa en su primera reunión de este año con muchas cuestiones sobre la mesa, como el conflicto catalán, la renovación del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) y la economía, entre otras. EFE/ Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PP, Pablo Casado, descarta que el Grup Popular pugui recolzar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), perquè no vol ser «còmplice» d’una política econòmica que condueixi el «país a la «ruïna». «Allà no ens podrem trobar perquè pensem que estan fent foc a una foguera», ha argumentat.

El líder conservador ha assenyalat que Pedro Sánchez i el PSOE tindran els populars al seu costat per a «qualsevol mesura que sigui positiva per crear ocupació», i ha esgrimit els exemples del recolzament als ertos i a les mesures de liquiditat per a les empreses, així com a l’ingrés mínim vital (tot i que  el PP vol que «sigui temporal i dirigit a buscar feina»).

Això sí, Casado ha rebutjat recolzar els comptes públics, abans d’assenyalar que els Pressupostos són una mesura «a mitjà termini» que tarda «diversos mesos a tramitar-se». «I sol ser una mesura que acompanya el bloc d’investidura», ha assenyalat.

En aquesta línia, insisteix que no es pot demanar el recolzament al PP «sense saber què plantegen», abans de criticar la «justícia fiscal» que enarbora Sánchez, una cosa que per a Casado és una «estocada fiscal».

Dard d’Iglesias a Ciutadans

Notícies relacionades

Per la seva banda, el vicepresident del Govern i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha considerat impossible que Ciutadans recolzi els comptes públics, «¿Algú quehi sigui tot seny pensa que una força que governa amb Vox i el PP a Madrid, Andalusia i Múrcia recolzarà uns pressupostos d’un govern en el qual hi hagi UP? Això no s’ho creu ningú», ha proclamat en un acte electoral a Euskadi.

Iglesias també ha dit que l’executiu de coalició està «més fort que mai», una cosa que la dreta i l’extrema dreta «no pot suportar».