Casado arremet contra el «triomfalisme» de Sánchez després de les «pèssimes» dades de l'atur

El líder del PP critica que el Govern doni per «parada» l'hemorràgia de pèrdua de feina

Els populars asseguren que encara hi ha temps per negociar amb el PSOE en la comissió de reconstrucció

undefined53963482 ourense  02 07 2020   el presidente del partido popular  pab200702154325

undefined53963482 ourense 02 07 2020 el presidente del partido popular pab200702154325 / Brais Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les xifres d’atur han servit a Pablo Casado com a munició contra Pedro Sánchez. Des d’un acte electoral a Ourense, el líder del PP ha assegurat que no entén el «triomfalisme» que enarbora el Govern de coalició del PSOE i Unides Podem quan les xifres de persones sense ocupació «són molt dolentes». Una vegada més, el president conservador ha insistit que la recepta per fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid-19 passa per la baixada d’impostos i l’ampliació dels ertos fins a finals d’any. 

«Les xifres d’atur són molt dolentes i cal dir-ho sense matisos. Les xifres d’atur del juny del 2020 són les pitjors de l’última dècada. Cal remuntar-se al 2008 per veure unes xifres d’atur i d’afiliació a la Seguretat Social tan pèssimes», ha sentenciat Casado després de visitar una empresa de transports en el marc de la campanya electoral gallega. Segons ha apuntat, els més de 5.000 nous aturats «fan més profunda la tendència d’alentiment» del creixement econòmic que s’experimenta des de començaments de maig, malgrat els més de 68.000 nous afiliats a la Seguretat Social

No obstant, el que més el molesta al líder dels populars és l’actitud de l’Executiu. «El PP no entén el triomfalisme del Govern al sentir la portaveu dient que van en la bona direcció i que han parat l’hemorràgia», ha assegurat. Tot seguit, ha explicat que, fent un còmput total d’«aquesta presumpta aturada de l’hemorràgia», gairebé un milió de ciutadans han deixat de cotitzar. A més, Casado també s’ha mostrat sorprès perquè Sánchez vulgui demanar un nou acord amb els agents socials, quan ells plantegen abaixar els impostos i ampliar els ertos fins al desembre des de fa tres mesos. 

Les negociacions

Notícies relacionades

Malgrat les picabaralles entre socialistes i conservadors, dimecres passat van semblar trobar certa entesa en els grups de treball de sanitat la Unió Europea de la comissió de reconstrucció. Al contrari va passar a l’hora d’acordar els documents d’afers socials i economia. No obstant, la vicesecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, ha apuntat que encara queden «dies intensos» per negociar i que «la pilota és a la teulada del Govern i de Pedro Sánchez».

«Estem en l’inici», ha remarcat en una entrevista a RNE abans d’insistir que per arribar a un acord «fa falta continuar treballant i aprofundint en mesures concretes i en un finançament que garanteixi que el que es plasma en un document és possible».