TENSIONS DE LA POSTCONVERGÈNCIA

Un manifest afí a la direcció del PDECat reclama que el partit no deixi d'existir ni es dilueixi dins de JxCat

Alcaldes i càrrecs territorials insten Bonvehí a negociar un espai «fugint del pensament únic»

puigdemontok

puigdemontok

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un manifest afí a la direcció del PDECat, liderada per David Bonvehí, reclama al partit que no deixi d’existir ni quedi diluït dins de JxCat. El text, avançat per ‘Nació Digital’, expressa el seu recolzament a la direcció del partit perquè reconfiguri un espai «que defugi el pensament únic» i que hi siguin presents els valors de «bona gestió» i «mirada àmplia».

«Per sumar sempre hi serem, però des del reconeixement dels sumands», afegeix el text, que reivindica «la construcció nacional efectiva» i presumeix d’haver mogut la centralitat del catalanisme cap a l’independentisme.

Notícies relacionades

Aquest manifest es publica després que, en un altre manifest, desenes de càrrecs electes de JxCat hagin defensat convertir la marca en un nou partit.

Davant aquests, alcaldes i càrrecs territorials del PDECat reivindiquen que durant molts anys han demostrat des del món municipal la seva voluntat de sumar i de ser un «un projecte transversal». «Formem part d’una tradició política que sempre ha acollit i ha buscat comptar amb persones diverses. Per sumar hi serem sempre, però des del reconeixement dels sumands. Reivindiquem la construcció nacional efectiva i haver mogut la centralitat del catalanisme cap a l’independentisme, deixant-lo al sector majoritari de la societat catalana», remarca el text.