Sánchez critica l'actitud del PP malgrat l'entesa dels últims dies

El president del Govern retreu a Casado no haver 'col·laborat davant de la crisi' del coronavirus

Caballero demana crear un 'mur de contenció' perquè Feijóo no governi amb el recolzament de Vox

undefined53904310 ourense  27 06 2020   el presidente del gobierno y l der del200627140503

undefined53904310 ourense 27 06 2020 el presidente del gobierno y l der del200627140503 / Brais Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’acostament entre el PP el PSOE aquests dies augurava una desescalada de les tensions polítiques. No obstant, l’arrencada de la campanya electoral a Galícia i al País Basc ha tornat a encendre els discursos de candidats i líder de partit. Pedro Sánchez, en un acte a Ourense, ha carregat contra el cap de l’oposició, Pablo Casado, per la seva actitud cap a Espanya a Europa i per no haver col·laborat durant la pandèmia del coronavirus. 

«¿Si el PP no col·labora davant de la crisi més greu dels últims 100 anys, quan ho farà?», s’ha preguntat Sánchez. Segons la seva opinió, el que va fer Partit Popular «en lloc de sumar, va ser crispar». Com a contrapunt, ha assenyalat que el seu Executiu va tenir durant els mesos passats «com a únic objectiu» «derrotar el virus». «Es van equivocar d’objectiu i van fracassar», ha sentenciat. 

Sánchez no ha sigut l’únic en pujar la tensió. Casado, que també ha sigut a Galícia per acompanyar Alberto Núñez Feijóo, ha dit del president del Govern que és un «mal jugador que vol que el camp estigui tot moll perquè la pilota no rodi bé». 

Diferents models

El cap de l’Executiu ha sigut a Ourense per recolzar el candidat del PSdeG a la presidència de la Xunta, Gonzalo Caballero. Segons ha dit, en els comicis del 12-J està en joc «quina resposta donem a la crisi» econòmica i social que ha provocat el coronavirus. 

Notícies relacionades

«O campi qui pugui o no deixar ningú enrere, o PP o PSOE a Galícia», ha clamat Sánchez per demanar el vot per a Caballero. Pel que fa a això, ha insistit que «quan vivim una crisi sense precedents, és molt important ser conscient que no és el mateix qui governa en una època de crisi».  

Caballero ha demanat crear un «mur de contenció» davant de la ultradreta de Vox ja que, segons ha afirmat, Feijóo està «disposat» a pactar amb Vox si d’aquesta forma es manté al capdavant de la Xunta. A més, ha explicat que la papereta del PSOE és el «vot útil» per poder treure els conservadors del govern autonòmic que van conquerir al 2009.