INVESTIGACIÓ A MÀLAGA

Detingut el taxista exmilitar autor del vídeo de l''afusellament' del Govern espanyol

La Policia l'ha trobat després de localitzar en un polígon de Màlaga la galeria de tir on es van gravar les imatges

L'arrestat ha quedat en llibertat després de declarar a la comandància de la capital de la Costa del Sol

getfvid efaqnfqfbsyl7kfz / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut el presumpte autor del vídeo gravat en una galeria de tir de Màlaga capital, en què es veu com dispara a unes dianes amb fotografies de membres del Govern, com el mateix president, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias

Fonts de l’institut armat han dit que l’home, taxista i exmilitar, ha sigut arrestat a La Cala del Moral, una localitat de la Costa del Sol pertanyent al municipi malagueny de Rincón de la Victoria (a uns 10 quilòmetres a l’est de Màlaga). El detingut ha quedat en llibertat després de declarar en dependències de la comandància de la Guardia Civil de Màlaga. 

La Policia Nacional havia identificat l’autor dels trets i ha remès les indagacions a la fiscalia. Fonts d’aquest Cos havien avançat que es tracta d’un taxista i que s’indagava la seva presumpta relació amb moviments d’extrema dreta.

La investigació es va centrar sobre aquest home després de localitzar en un polígon de Màlaga l’armeria esportiva on es va gravar el vídeo difós a les xarxes socials i en el qual s’aprecia l’individu al costat d’altres disparant a fotografies del president del Govern, Pedro Sánchez; el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, entre d’altres.

Notícies relacionades

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van obrir d’ofici una investigació entorn de la procedència del vídeo i les persones que hi participen. L’Advocacia de l’Estat va anunciar ahir que demanaria que s’investiguessin aquests fets.

En un comunicat, el Govern va mostrar la seva total repulsa i condemna d’aquestes imatges, que contenen amenaces greus i sembren l’odi. Fets així alimenten els sectors més ultres de la societat que pretenen destruir valors essencials de la nostra democràcia i de la nostra Constitució, com són la convivència i el respecte absolut de la pluralitat política, va remarcar el Govern.