Presumpte delicte d'odi

Simulen a Twitter l'afusellament de membres del Govern central

En el vídeo de 31 segons, tres homes disparen a uns blancs en què apareixen les cares de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Irene Montero, entre d'altres

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han obert d'ofici una investigació per identificar els autors d'aquesta gravació i dirimir de què se'ls pot acusar

getfvid efaqnfqfbsyl7kfz / periodico

3
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero

El vicepresident segon i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha denunciat a través del seu Twitter les amenaces que tant ell com altres membres del Govern central, incloent-hi el president Pedro Sánchez, han rebut d’uns usuaris de la xarxa social que simulen una execució del líders del PSOE i d’Unides Podem.

 

En el vídeo es veu com tres persones disparen uns blancs en els quals apareixen les cares de Iglesias, Sánchez i Irene Montero. Els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat analitzen ja aquesta gravació de 31 segons i els seus autors s’enfronten a penes per un presumpte delicte d’odi.

L’Advocacia de l’Estat presentarà en les pròximes hores una denúncia davant la fiscalia per provar d’aclarir els fets i identificar els autors dels mateixos, informa Miguel Ángel Rodríguez, que avança que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat ja ha obert una investigació sobre la  procedència de la gravació i les persones que hi participen.

Per la seva banda, el Govern vol mostrar la seva total repulsa i condemna d’aquestes imatges, que contenen amenaces greus i sembren l’odi. Fets així alimenten els sectors més ultres de la societat que pretenen destruir valors essencials de la nostra democràcia i de la nostra Constitució, com són la convivència i el respecte absolut de la pluralitat política, avancen des de l’Executiu.

 

«Ni tan sols les amenaces de mort d’aquests pseudocomandos de la ultradreta ens distrauran de la nostra tasca de reforçar la justícia social i una recuperació econòmica que no deixi ningú enrere. Davant els ultres: justícia social, democràcia, llibertat, Govern», respon Pablo Iglesias.

A aquesta denúncia s’hi suma la del secretari d’Organització d’IU, Ismael González, que ha remès una carta al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per denunciar l’escalada d’«atacs i amenaces» contra alguns dels seus càrrecs públics i seus que s’estan registrant en els últims mesos i que responen, al seu parer, al «clima de tensió i violència que està promovent l’extrema dreta», informa Europa Press.

A la seva carta, el dirigent d’Izquierda Unida assenyala que aquest comportament ja està tenint «conseqüències greus sobre persones concretes», no només d’Izquierda Unida, sinó també d’altres organitzacions polítiques d’esquerres.

«Creiem que és important que s’investiguin aquestes agressions per estudiar possibles solucions», defensa González en la seva missiva, en què reclama al ministre la necessitat de «garantir la seguretat dels càrrecs públics que exerceixen les seves funcions de representació en diferents àmbits i, igualment, evitar que es continuïn produint incidents d’aquest tipus».

Oberta una investigació policial d’ofici pel vídeo

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han obert d’ofici una investigació, fins a determinar la competència segons la demarcació, pel vídeo en què es veuen diversos homes fent pràctiques de tir amb fotos en què apareixen els rostres de membres del Govern, segons informa Europa Press.

Segons han informat fonts d’Interior, la investigació s’ha obert per iniciar-se indagacions policials d’ofici, com passa de manera habitual davant fets que poden ser constitutius de delictes.

Aquest mateix dijous el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha avisat en el seu compte de Twitter que «les amenaces de mort» procedents de la «ultradreta» no els «distrauran» de la seva tasca de «reforçar la justícia social i una recuperació econòmica que no deixi ningú enrere».

Notícies relacionades

Aquest vídeo se suma també a les declaracions del regidor del PP a Novallas (Saragossa) Eloy Valero, en què assegura sobre Iglesias, entre altres coses, que el millor seria donar-li «una bona pallissa» i deixar-lo «vegetal», perquè disparar-li «dos trets és molt ràpid», o que «tant de bo» l’assassinin «a la vista de la seva dona i fills».