PROTESTA VIRAL

Milers de persones desitgen «Bon dia» al Suprem

Una resolució del tribunal impedeix a la Generalitat valenciana dirigir-se a Catalunya i les Balears exclusivament en la llengua que comparteixen

Un tuit de la Conselleria d'Educació i Cultura 'pactat' amb els seus homòlegs catalans i balears rep milers de suports

zentauroepp53797097 valencia corts200618104311

zentauroepp53797097 valencia corts200618104311 / A Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

La sentència del Tribunal Suprem que impedeix a la Generalitat Valenciana comunicar-se únicament en la llengua autòctona comuna que comparteix amb la Generalitat catalana i el Govern balear ha tingut una resposta tan educada com viral.

A primera hora del matí de dimecres, la Conselleria d’Educació valenciana va saludar en el seu compte a Twitter amb un simple «Bon dia» que pocs minuts després era contestat amb el mateix missatge pels departaments dels governs català i balear dels quals depèn la política lingüistica. I la bola va començar a créixer.

Altres departaments es van unir van respondre a la salutació com també van fer nombrós polítics dels tres territoris. Des de la presidenta balear, Francina Armengol, fins a la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, i al vicepresident català, Pere Aragonès. També l’expresident català Carles Puigdemont, Joan Baldoví i el madrileny Íñigo Errejón. 

Junt amb ells l’Institut Ramon Llull i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han donat suport a una protesta virtual que la concursant d’‘Operación Triunfo’ Samantha va ajudar a fer transversal.

Vint-i-quatre hores després, més de tres mil sis-centes persones havien desitjat bons dies contestant aquest missatge i a més d’onze mil els havia agradat la iniciativa, xifres absolutament diferents de les que sol tenir el departament valencià a les xarxes socials. El tuit de la conselleria valenciana que més ‘m’agrada’ havia tingut aquest mes de juny no havia arribat a 75.

Notícies relacionades

Alguns internautes van aprofitar, a més, la protesta per reivindicar la unitat de la llengua i la campanya va tenir aquest dijous noves rèpliques d’internautes ja a nivell particular.

Després de la sentència del Suprem, el conseller valencià Vicent Marzà va anunciar la intenció de la Generalitat de recórrer la resolució i va assegurar que es tractava d’un menyspreu a la llengua i a les competències pròpies», el socialista Manolo Mata la va qualificar d’absurda i de «fàbrica d’independentistes», i el president català, Quim Torra, va proposar en una carta als seus homòlegs Armengol i Ximo Puig ignorar la resolució.