«No està en discussió»

Robles defensa davant Iglesias el caràcter militar de la Guàrdia Civil

«No opino del que diuen altres companys de gabinet: cadascú sap el que fa», recalca la ministra de Defensa

zentauroepp50347406 02 10 2019 la ministra de defensa en funciones  margarita ro191011124658

zentauroepp50347406 02 10 2019 la ministra de defensa en funciones margarita ro191011124658 / Eduardo Parra - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat aquest dijous que respecta però no comparteix les paraules dels seus companys de gabinet Pablo Iglesias i Alberto Garzón sobre la Guàrdia Civil, el «caràcter militar de la qual no està en discussió» al si de l’Executiu de coalició.

«No opino sobre el que diuen altres companys de gabinet: cadascú sap el que fa. El que em correspon és posar de relleu el caràcter de la Guàrdia Civil, bolcada en els ciutadans. Les opinions són de cadascú, però el Govern actua d’acord amb un programa i en això [la desmilitarització] no està», ha conclòs. 

Debat per «raons polítiques»

Robles ha defensat a Antena 3 la professionalitat dels agents de l’Institut Armat i ha assenyalat que els guàrdies civils «no es mereixen que per raons polítiques» s’estigui en «un debat que no interessa la majoria dels ciutadans».

Notícies relacionades

Les seves paraules arriben després que el vicepresident segon del Govern defensés des de la Moncloa, «com a líder de Podem», la desmilitarització de la Guàrdia Civil.

A més, el titular de Consum, Alberto Garzón, va assenyalar la setmana passada que en les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (FiCSE) hi podia haver «elements reaccionaris» que «assumeixen com a propi el discurs que convida al cop de l’Estat».