'cas Inipro'

El PSC suspèn temporalment de militància Ballesteros

L'exalcalde de Tarragona està immers en un procés judicial per una presumpta desviació de fons dels serveis socials municipals a favor del partit socialista

No s'ha reunit cap òrgan del partit per adoptar aquesta decisió, sinó que és fruit de l'aplicació automàtica dels estatuts de la formació

zentauroepp43879093 felix ballesteros200529092757

zentauroepp43879093 felix ballesteros200529092757 / Juan Segovia

1
Es llegeix en minuts
Efe

El PSC ha suspès temporalment de militància l’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, en compliment dels seus estatuts i codi ètic, fins que acabi el procés judicial pel ‘cas Inipro’, de presumpta desviació de fons dels serveis socials municipals a favor del partit socialista.

Fonts socialistes han indicat que no s’ha reunit cap òrgan del partit per adoptar aquesta decisió, sinó que és fruit de l’aplicació automàtica dels estatuts del partit.

El codi ètic de la formació estableix que «se suspendrà cautelarment de manera automàtica aquells afiliats sotmesos a un procés penal respecte als quals s’hagi dictat interlocutòria d’obertura de judici oral per delicte relacionat amb la corrupció o delictes dolosos greus».

Notícies relacionades

Si finalment hi hagués condemna en ferm per algun d’aquests delictes, el militant seria expulsat del partit definitivament.

La portaveu del grup municipal de la CUP i denunciant del cas, Laia Estrada, va informar ahir dimecres que l’Audiència de Tarragona havia denegat els recursos de Ballesteros i de la majoria d’investigats pel ‘cas Inipro’, de manera que anirà a judici.