en un article d''el periódico'

Les crítiques de Joan Tardà a Torra atien la polèmica en l'independentisme

L'exportaveu d'ERC al Congrés demana «més junquerisme i menys torrisme»

Des de Twitter, el president ha replicat enutjat davant la proposta

secretos3

secretos3

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les crítiques de l’exportaveu d’ERC al Congrés Joan Tardà al president de la Generalitat, Quim Torra, han posat més llenya al foc de les divergències entre els socis de govern independentistes a Catalunya.

Tardà, que ja no té responsabilitats d’alt nivell a ERC però que continua sent una de les veus més escoltades –i sovint polèmiques– dins del seu espai, ha publicat un article a EL PERIÓDICO titulat ‘Més junquerisme i menys torrisme’en què carrega contra l’estratègia del «nacionalisme postconvergent» i demana alhora «més pablisme i menys sanchisme» a Espanya.

Referint-se a JxCat, Tardà denuncia que mentre pacta amb el PSC a la Diputació de Barcelona per evitar que governi ERC, s’aferra al «conflictivisme simbòlic estèril i al conservadorisme», ignorant «la realitat del país» i la «peremptòria necessitat» de l’independentisme d’«aconseguir en el pròxim cicle electoral un avenç significatiu de recolzament popular».

Des de Twitter, el mateix Torra ha replicat amb enuig a les consideracions de Tardà: «Estimat amic, estic acostumat a gairebé totes les teves pirotècnies verbals, però això del ‘torrisme’ m’ha deixat perplex».

«I equiparar-lo al ‘sanchisme’ supera els límits de la meva imaginació. No acostumo a veure la vida en clau espanyola. Fàcil, jo vull la independència. ¿I tu?», li ha etzibat Torra.

També s’ha referit a això l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en una trobada telemàtica organitzada per l’Escola de Periodistes de Catalunya, l’Associació de Periodistes Europeus i l’Oficina del Parlament Europeu de Barcelona.

Notícies relacionades

Puigdemont ha remarcat que Tardà, malgrat ser «molt influent i tenir molta audiència» a les xarxes, «no representa ERC».

En tot cas, ha dit, «qui parla per ERC és l’executiva» del partit i els seus actuals líders, per la qual cosa les opinions de Tardà són «legítimes» però no se les ha de «confondre amb l’opinió d’Esquerra», i ha insistit que al flanc de l’independentisme «fan falta totes» les veus diverses d’aquest espai.